Košarka

Larkin u zadnjoj sekundi spasio finalnu seriju i odgodio slavlje Fenerbahčea

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.06.2024.
Larkin u zadnjoj sekundi spasio finalnu seriju i odgodio slavlje Fenerbahčea
Foto: EPA

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su na gostovanju kod Fenerbahčea rezultatom 81:82 zahvaljujući ubačaju Shanea Larkina u zadnjoj sekundi susreta. Tako su smanjili zaostatak u finalu na 2-1...

Fenerbahče večeras ipak neće proslaviti svoju 11. titulu prvaka Turske. U trećoj finalnoj utakmici prvenstva igrali su na domaćem terenu, bili nadomak pobjede, ali nisu je uzeli.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon njihove dvije gostujuće pobjede, danas je svoju prvu upisao branitelj naslova Anadolu Efes koji je slavio s 81:82 i tako smanjio zaostatak u seriji na 2-1. Sljedeća utakmica igra se u srijedu.

Fenerbahče je vodio većim dijelom utakmice, a u zadnje četiri sekunde ušlo se rezultatom 80:80. Tada je Nigel Hayes-Davis ubacio jedno od dva slobodna bacanja, a Tomislav Mijatović pozvao minutu odmora. U preostalom vremenu Shane Larkin uspio se izboriti za polaganje u poentirati u zadnjoj sekundi za konačnih 81:82.

Derek Willis ubacio je 20 poena za Efes, dok su po 13 koševa dodali Shane Larkin i Ercan Osmani. Prvo ime Fenerbahčea bio je Scottie Wilbekin sa 17 koševa, Nigel Hayes-Davis dodao je 15 poena.

Tursko prvenstvo, finale:
Fenerbahče - Anadolu Efes 81:82 (2-1)

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!