Tenis

Borna Ćorić nakon preokreta do pobjede na Challengeru

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.06.2024.
Borna Ćorić nakon preokreta do pobjede na Challengeru
Foto: EPA

Borna Ćorić upisao je pobjedu u prvom kolu Challengera koji se ovog tjedna igra u Perugiji. Nakon preokreta je slavio protiv Giulija Zeppierija u tri seta...

Ovog tjedna Borna Ćorić (ATP 88.) igra Challenger u Perugiji, a za protivnika u prvom kolu treći je nositelj imao domaćeg predstavnika Giulija Zeppierija, trenutno 140. tenisača svijeta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić se namučio doći do pobjede, slavio je s 3:6, 7:5, 6:4 nakon dva sata i 48 minuta provedenih na terenu. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Ćorića koji je slavio i prije dvije godine na Challengeru u Parmi, a na koncu ga osvojio.

Zeppieri je odmah na početku došao do vodstva od 3:0 i sačuvao ga sve do kraja seta. Ćorić je propustio svih šest break šansi na servis protivnika.

Drugi je set bio još izjednačeniji. Ćorić je napravio break, ali njegov protivnik odmah je uzvratio. Ipak, kod vodstva 6:5 napravio je novi za poravnanje u setovima.

U trećem setu Ćorić je napravio break za vodstvo 5:3, ali nije uspio odservirati za pobjedu. Ipak, Zeppieriju je još jednom oduzeo početni udarac, a samim time i potvrdio pobjedu.

U sljedećoj rundi igrat će protiv Maksa Kasnikowskog koji je slavio s dva puta po 6:3 protiv Talijana Francesca Maestrellija.

Challenger Perugia, 1. kolo:
Borna Ćorić - Giulio Zeppieri 3:6, 7:5, 6:4

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!