Košarka

Ekipa iz Aleksandrovca slavila na Istarskom ipsilonu u sklopu PRO 3x3 Toura

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 11.06.2024.
Ekipa iz Aleksandrovca slavila na Istarskom ipsilonu u sklopu PRO 3x3 Toura
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Protekloga vikenda organiziran je četvrti turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3x3 Toura, serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3x3 košarci, i to na jedinstvenoj, neuobičajenoj i atraktivnoj lokaciji – na novom odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu...

Ovaj je turnir bio i povijesni jer je PRO 3x3 Tour dobio svoju prvu pobjedničku ekipu u ženskoj kategoriji! Od ove sezone organizatori PRO 3x3 Toura otvorili su mogućnost prijava i ženskih ekipa za turnirsko natjecanje, a one su prvi put odmjerile snage upravo na odmorištu Rebri. Na kraju je prvi pobjednik jednog službenog PRO 3x3 turnira u ženskoj Open Women kategoriji postala hrvatska ekipa Melem koja je u neizvjesnom finalu svladala snažnu talijansku ekipu Campas Zoneplus s 11:10 i slavila. Treće mjesto osvojila je ženska ekipa Bonus.

Naravno, već uobičajeno, i na odmorištu Rebri organizirana su zanimljiva nadmetanja u 3x3 košarci u muškoj juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koja su okupila snažne momčadi iz više europskih zemalja. U finalu u Senior Elite Men kategoriji na kraju je ekipa 3x3 Aleksandrovac (Bosna i Hercegovina) uspjela svladati ekipu 3x3 Ljubljana – Jug (Slovenija) rezultatom 21:18. Time je, osim FIBA bodova, osvojila i novčanu nagradu od 2.000 eura i izravan plasman na veliki Završni turnir PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel u Šibeniku. Pobjednici su nastupili u sastavu: Stefan Milošević, Nedim Mustafica, Nikola Pilindavić i Đorđe Topolović. Drugoplasirana ekipa zaradila je iznos od 600 eura, a trećeplasiranoj momčadi Cedevita Olimpija (Slovenija) pripalo je 400 eura. U natjecanju juniorskih U-19 ekipa pak pobijedila je ekipa Široki koja je u završnoj utakmici pobijedila ekipu Pacovi omjerom 21:14. Treće mjesto osvojila je ekipa Pingvini.

Nagrade najboljim ekipama na turniru uručili su predstavnici lokalnih partnera i sponzora: David Marton, Mauricio Krizmanić i Ivica Šuran, predstavnici tvrtke Bina Istra te Sanjin Kristofić, predstavnik tvrtke INA d.d.

U subotu, 8. lipnja, organiziran je i već tradicionalni Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci. U okviru Kids Daya bilo je posebno veselo na odmorištu Rebri jer je organiziran autobus pun djece koji je stigao iz Zagreba. U njemu su se, u pratnji svojih trenera i nekoliko roditelja, našli članovi podmlatka dvaju zagrebačkih klubova – Ženskog košarkaškog kluba Folka Borovje i Košarkaškog kluba Zapad. Osim što su igrali utakmice i sudjelovali u nagradnim igrama za gledatelje, također već redovitom sadržaju na PRO 3x3 Tour turnirima, male košarkašice i košarkaši doprinijeli su i već odličnoj navijačkoj atmosferi svojim navijanjem i skandiranjem s tribina. Uz to, bila je organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

"Mi imamo već mnogo znanja i iskustva te odličnu ekipu, ali ovo je definitivno, u organizacijskom i infrastrukturnom smislu, bio jedan od najzahtjevnijih turnira u sve tri dosadašnje sezone PRO 3x3 Toura. Naime, ovo je bio prvi turnir te vrste organiziran na odmorištu na autocesti i morali smo svemu pristupiti umnogome drukčije. No, u suradnji s izvrsnim partnerima iz tvrtke Bina Istra i ostalim suradnicima i sponzorima, još jednom smo pokazali kako smo na visini zadatka i da smo uvijek spremni pomicati granice. Stoga smo nakon turnira primali samo pohvale za organizaciju, kako od samih sudionika, odnosno igrača, tako i od brojnih posjetitelja koji su zbog turnira tijekom oba dana ciljano došli na ovo odmorište", istaknuo je Tomislav Prpić iz Udruge PRO 3x3, organizatora PRO 3x3 Toura.

Sada PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel s jadranske obale (Trogir) i otoka (Hvar) te iz Istre (Umag, odmorište Rebri), gdje su održana prva četiri turnira, seli u unutrašnjost Hrvatske. Naime, idući, peti ovosezonski turnir bit će organiziran u petak i subotu, 14. i 15. lipnja 2024., u Zaboku. Drugu godinu zaredom PRO 3x3 Tour dolazi u taj lijepi grad u središnjoj Hrvatskoj, a turnir će, kao i u srpnju 2023., biti odigran na Zivtovom trgu u centru grada. Inače, ovogodišnji PRO 3x3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!