Košarka

Virtus traži pobjedu u Milanu za vraćanje prednosti domaćeg terena

Branimir Korać • utorak, 11.06.2024.
Virtus traži pobjedu u Milanu za vraćanje prednosti domaćeg terena
Foto: EPA

Nakon dvije utakmice u Bologni, finalna serija talijanskog prvenstva seli se u Milano. Armani ima priliku završiti posao na svom parketu...

Virtus i Armani Milano odigrali su dvije vrlo zanimljive utakmice u Bologni i seriju nastavljaju u Milanu i to s poravnatih 1-1. Armani je upisao jednu pobjedu u gostima i s dvije domaće pobjede došao bi do titule prvaka.

Igraj na Olimpia Milano - Virtus Bologna na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Možda ključnu pobjedu u seriji milanski Armani ostvario je u prvoj utakmici. Tu je slavio nakon produžetka s 86:75. Imao je Virtus u tom susretu pobjedu u rukama, ali Shabazz Napier tricom je donio Armaniju produžetak.

U drugom susretu Virtus nije imao pravi na krivi korak jer bi jako teško nadoknadio 0-2 uz dvije utakmice u Milanu, izdržao je pritisak, odigrao bolje i upisao pobjedu 72:64.

Sada se serija seli u Milano gdje Virtus mora barem jednom slaviti ako želi ostati u igri za titulu prvaka. Bit će teško, ali momčadi su to slične kvalitete i sve je još otvoreno.

Ove sezone, do ovog susreta u finalu doigravanja u Bologni, domaćini su slavili u svim dvobojima. Uglavnom su to bili tijesni dvoboji, osim posljednjeg u Euroligi u kojem je Armani slavio s 90:75.

U obje momčadi je pregršt igrača s puno iskustva i visoke kvalitete koji znaju izvući ovakve situacije.

Mjesto, vrijeme, suci

Milano, Unipol Forum, 20:30

Suci: Paternico, Rossi, Baldini

Prošli dvoboj

U Bologni svatko je uzeo po jednu pobjedu, a u drugom susretu bolji je bio Virtus. Slavio je sa 72:64 uz 21 poen i osam skokova Tornikea Šengelije.

Prognoza

Sve je otvoreno. Domaćin bi trebao biti u prednosti, ali Virtus je vrlo kvalitetan i može ga iznenaditi.

FOTO: EPA/L. Rico

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!