Nogomet

Portugal protiv Irske ispire gorak okus iz dvoboja s Hrvatskom

Branimir Korać • utorak, 11.06.2024.
Portugal protiv Irske ispire gorak okus iz dvoboja s Hrvatskom
Foto: EPA

U generalnoj probi uoči puta u Njemačku na Europsko prvenstvo, Portugal igra protiv Irske. Tražit će Portugalci u ovom susretu i povratak na pobjedničke staze nakon poraza od Hrvatske u subotu...

Portugal je u subotu ugostio Hrvatsku i upisao poraz 2:1, a Hrvatska je otkrila neke nedostatke Portugalaca koje moraju popraviti do početka Eura. Bili su domaćini razočarani, ali i svjesni da je bolje da im se poraz dogodio sada kada imaju vremena za popravak, nego na Euru.

Igraj na Portugal - Irska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U tom susretu Roberto Martinez nije imao na raspolaganju Cristiana Ronalda, no on bi trebao danas nastupiti i očekuje se da će biti u početnih 11. Da je dvoboj protiv Hrvatske bio natjecateljske prirode i da se igralo za bodove, Ronaldo bi i tada nastupio.

Vidjelo se u tom dvoboju da Portugal ima određenih problema, ali ne treba podcijeniti snagu i kvalitetu Hrvatske koja zna i napasti i obraniti se, tehnički je vrlo jaka što su u konačnici i Portugalci konstatirali.

Danas će sigurno imati lakši posao. Igraju protiv Irske koja nije uspjela izboriti nastup na Europskom prvenstvu i u ovom reprezentativnom terminu poslužila je kao sparing partner Mađarskoj i Portugalu koji se pripremaju za Euro.

Irci su protiv Mađarske odigrali dobru utakmicu i upisali su pobjedu 2:1 koja će im podići samopouzdanje nakon što su u posljednjih 11 utakmica upisali pobjede samo protiv skromnog Gibraltara.

Što su rekli

Roberto Martinez, izbornik Portugala: "Danas ćemo biti puno spremniji nego što je to bilo uoči dvoboja protiv Hrvatske. Imamo dvije utakmice u nogama i možemo pokazati sada više toga. Utakmica protiv Hrvatske za nas je bila vrlo zahtjevna i samim time fantastična. Hrvatska i tehnički i taktički igra poput kluba, a takvih je jako malo. Ta nam je utakmica pomogla da narastemo, nadam se da ćemo to pokazati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Aveiro, Estadio Municipal, de Aveiro, 20:45

Sudac: Chris Kavanagh (Engleska)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici bili su zajedno u skupini kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Portugal je slavio kod kuće s 2:1, a u Irskoj je bilo 0:0.

Prognoza

Portugal je favorit i ovdje bi trebao doći do pobjede. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!