Nogomet

Ivankovićeva Kina zbog jednog gola prošla u treću rundu kvalifikacija za SP!

Petar Jenjić • utorak, 11.06.2024.
Ivankovićeva Kina zbog jednog gola prošla u treću rundu kvalifikacija za SP!
Foto: Marko Jurinec/HINA

Branko Ivanković je s Kinom izborio treću rundu kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo. Nakon kineskog poraza od Južne Koreje od 1:0, Tajlandu je za prolazak trebala pobjeda od tri ili više razlike protiv Singapura. Slavio je s 3:1...

Kina pod vodstvom Branka Ivankovića izgubila je na gostovanju kod Južne Koreje s 1:0, a jedini pogodak na susretu zabio je Kang-In Lee u 41. minuti susreta. Južnokorejci su tako skupinu zaključili sa 16 bodova i gol razlikom 20:1, čime su osigurali plasman u treću rundu kvalifikacija.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivankovićeva ekipa ostala je na drugom mjestu s osam bodova i gol razlikom 9:9. Takav ishod značio je da ih može preskočiti Tajland, ali samo ako pobijedi Singapur s tri ili više golova razlike.

Dobro je krenulo Tajlandu koji je poveo u 37. minuti preko Suphanata Mueante, a početkom nastavka poravnao je Ikhsan bin Fandi Ahmad. Od 79. do 86. minute Tajlanđani su postigli još dva gola, zabijali su Poramet Arjvirai i Jaroensak Wonggorn.

Uputili su 27 udaraca, od čega 12 u okvir, ali nisu pobijedili s tri razlike. Došli su na osam bodova, na gol razliku 9:9, no Kina je ostala ispred zbog boljeg međusobnog omjera.

Japan je glatko osvojio skupinu, a danas je u šestom kolu upisao i šestu pobjedu bez primljenog gola. "Nastradala" je Sirija rezultatom 5:0 i ostala na sedam bodova.

Ayase Ueda u 13. minuti doveo je Japance u vodstvo, na 2:0 je povisio Ritsu Doan u 19. da bi dvije minute kasnije autogol zabio Thaer Krouma. Iz penala je u 73. zabio Yuki Soma, dok je u 85. konačan rezultat postavio Takumi Minaminotest

Kvalifikacije za SP, Azija:
Japan - Sirija 5:0
Južna Koreja - Kina 1:0
Australija - Palestina 5:0
Tajland - Singapur 3:1

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!