Tenis

Velika pobjeda Mateja Dodiga protiv osvajača ATP turnira

Petar Jenjić • utorak, 11.06.2024.
Velika pobjeda Mateja Dodiga protiv osvajača ATP turnira

Mladi Matej Dodig upisao je veliku pobjedu na startu Challengera u Bratislavi. U glavni turnir upao je kao lucky loser i to iskoristio na najbolji mogući način, pobjedom protiv Radua Albota...

Jutros je poraz u drugom kolu kvalifikacija za Challenger u Bratislavi upisao Matej Dodig, ali je odmah isti dan igrao novi meč jer je u glavni turnir upao kao lucky loser. Ždrijeb mu nije bio potpuno naklonjen, ali mladi hrvatski tenisač upisao je pobjedu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane mreže 328. tenisaču svijeta stajao je iskusni Radu Albot, treći nositelj turnira koji je kroz karijeru osvojio 23 turnira Challenger i Futures razine, ali i ATP turnir u Delray Beachu prije četiri godine.

Hrvatski tenisač slavio je nakon preokreta sa 4:6, 7:6, 7:5 nakon gotovo tri sata provedena na terenu. U sljedećem kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja Yankija Erela iz Turske i Dimitrija Popka iz Kazahstana.

Nakon gubitka prvog seta, Dodig je u drugom imao break zaostatka, ali uspio je to okrenuti. Na koncu smo gledali tie-break koji je dobio sa 7:5.

U trećem setu hrvatski tenisač poveo je s 4:0, ali Albot se uspio vratiti i poravnati na 5:5. Međutim, tada Dodig radi još jedan break, nakon čega je mirno odservirao za pobjedu. test

Challenger Bratislava, 1. kolo:
Matej Dodig - Radu Albot 4:6, 7:6 (5), 7:5

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!