Nogomet

Štimčevi igrači bijesni, je li Indija pokradena?

Petar Jenjić • utorak, 11.06.2024.
Štimčevi igrači bijesni, je li Indija pokradena?
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Indija pod vodstvom Igora Štimca izgubila je na gostovanju kod Katra u posljednjem kolu druge runde kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. Izjednačujući gol Katar je postigao iz vrlo, vrlo delikatne situacije...

Indiji je danas trebala pobjeda na gostovanju kod Katara kako bi prošla u treću rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Odgovarao im je i remi, ako bi remijem završila druga utakmica skupine između Kuvajta i Afganistana.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, dvoboj će ostati upamćen po pogotku Katara za izjednačenje. Iako se ne može sa stopostotnom sigurnošću reći da je lopta kompletno izašla van terena prije postizanja pogotka, teško se oteti dojmu da je ovo itekako delikatna situacija.

Krenimo ipak redom. Momčad Igora Štimca povela je u 37. minuti susreta kada je loptu u mrežu skrenuo Lallianzuala Chhangte. Do kraja poluvremena rezultat se više nije mijenjao.

Sve do 73. minute nije bilo promjene na semaforu, a tada je Katar izjednačio. Nakon jednog slobodnog udarca činilo se da je lopta izašla izvan terena, Hussain Hussein Ali vratio je za Yousefa Hafeza Aymana koji je lako skreće u mrežu.

Igrači Indije potpuno su poludjeli na ovu sudačku odluku, ali pogodak je ostao. Zbog čega, možete pogledati OVDJE. Nakon toga je u 85. minuti za preokret domaćina zabio Ahmed Al Rawi, a Katar sačuvao stečenu prednost.

Katar je završio na vrhu skupine sa 16 bodova, dok je Indija ostala na trećem mjestu sa samo pet bodova i bez obzira na ishod drugog susreta skupine, ostala bez mogućnosti plasmana na Svjetsko prvenstvo. test

Kvalifikacije za SP, Azija:
Katar - Indija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!