Košarka

Armani Milano do prve meč lopte, tijesna pobjeda protiv Žižićevog Virtusa

Petar Jenjić • utorak, 11.06.2024.
Armani Milano do prve meč lopte, tijesna pobjeda protiv Žižićevog Virtusa
Foto: EPA

Do vodstva 2-1 u finalnoj seriji stigao je Armani Milano koji je pred svojim navijačima slavio rezultatom 81:78 protiv Virtus Bologne. U porazu svoje momčadi igrao je Ante Žižić...

Košarkaši Armani Milana došli su na korak do novog naslova prvaka Italije nakon što su u trećoj utakmici finalne serije slavili protiv Virtus Bologne i poveli s 2-1.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su obje ekipe upisale po jednu pobjedu u Bologni, Milano je slavio u prvoj domaćoj i upravo će pred svojim navijačima imati priliku osigurati titulu. Večeras je slavio rezultaotm 81:78.

U samoj završnici susreta Bologna je ostala blizu i serijom 4:0 smanjila na 79:78. S linije slobodnih bacanja za Milano precizan je bio Nikola Mirotić, da bi na drugoj strani gosti imali šansu za produžetak.

Međutim, prvo je šut Gabriela Lundberga blokirao Nicolo Melli, da bi nakon toga Marco Belinelli promašio i tu je priči bio kraj, barem za večerašnju utakmicu. Kada se sve zbroji i oduzme, zaslužena pobjeda Milana.

Mirotić je predvodio Milano s 21 poenom, Shabazz Napier dodao je 14 koševa i šest asistencija, a Shavon Shields 13 poena.

Najbolji je kod Bologne bio Jordan Mickey sa 17 koševa, Ante Žižić ubacio je dva poena (1/2 za dva) i skupio dva skoka za četiri minute u igri. test

Lega A, finale:
Armani Milano - Virtus Bologna 81:78

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!