Nogomet

Kamerun obranio prvo mjesto, Maroko glatko do pobjede, problemi sa strujom u Gabonu

Petar Jenjić • utorak, 11.06.2024.
Kamerun obranio prvo mjesto, Maroko glatko do pobjede, problemi sa strujom u Gabonu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odigrano je 12 utakmica afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Maroko je lako slavio na gostovanju kod Konga, Gabon je napravio preokret protiv Gambije, dok su Kamerun i Angola remizirali...

Kamerun je uspješno obranio prvu poziciju u skupini D nakon što je na gostovanju kod Angole remizirao 1:1. Sada je na osam bodova, a njihov protivnik i dalje ima dva manje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kamerunci su poveli nakon nešto više od deset minuta igre kada je poentirao Bryan Mbeumo. Angola je do boda stigla u 54. minuti nakon autogola Michaela Ngadeua.

Gambija je vodila na gostovanju kod Gabona s 0:1 zahvaljujući pogotku Yankube Minteha, no susret je prekinut zbog nestanka struje na stadionu u Francevilleu.

Dugo se čekao nastavak, a utakmica koja je počela u 21 sat završila je nešto iza 23:40. Za 1:1 Gabona zabio je Jim Allevinah u 52., da bi Pierre-Emerick Aubameyang golom donio preokret u 70. minuti. Odmah u sljedećem napadu domaćin je stigao do još jednog gola, zabio ga je Denis Bouanga.

Za goste je smanjio Ebou Adams u 76. minuti, no nove promjene rezultata nije bilo.

Maroko je glatko slavio na gostovanju kod Konga zabivši šest pogodaka. Hat-trick je upisao Olympiakosov Ayoub El Kaabi koji je zabio: treći, četvrti i peti gol svoje momčadi. U strijelce su se još upisali: Azzedine Ounahi, Chadi Riad i Soufiane Rahimi.

Sudan je slavio kao gost protiv Južnog Sudana rezultatom 0:3 i ostao na vrhu skupine B s deset bodova. Strijelci su bili Walieldin Khidir, Yasir Mohamed i Mohamed Abdel Raman.

Thapelo Morena zabio je dva pogotka za Južnoafričku Republiku u pobjedi 3:1 protiv Zimbabvea, još jedan gol dodao je Iqraam RaynersTawanda Chirewa.

Tanzanija je slavila u gostima kod Zambije s 0:1 zahvaljujući pogotku Juniora Wazirija, kao i Ruanda na gostovanju kod Lesota. Strijelac jedino gola bio je Jojea Kwizera.

Za razliku od njih, Zelenortska Republika kod kuće je slavila protiv Libije s 1:0, zgoditak je postigao Diney Borges. Komori su slavili u gostima kod Čada s 0:2, zabijali su Myziane Maolida i El Fardou Ben.

Dvoboj Madagaskara i Malija završio je bez pogodaka, dok je Obala Bjelokosti i dalje bez primljenog gola u kvalifikacijama. Odigrala je 0:0 u gostima kod Kenije. test

Kvalifikacije za SP, Afrika:
Južni Sudan - Sudan 0:3
Kenija - Obala Bjelokosti 0:0
Madagaskar - Mali 0:0
Mauricijus - Eswatini 2:1
Čad - Komori 0:2
JAR - Zimbabve 3:1
Lesoto - Ruanda 0:1
Zambija - Tanzanija 0:1
Zelenortska Republika - Libija 1:0
Angola - Kamerun 1:1
Gabon - Gambija 3:2
Kongo - Maroko 0:6
Sejšeli - Burundi 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!