Košarka

Hezonjin Real Madrid ima šansu zaključiti sezonu naslovom prvaka Španjolske

Petar Jenjić • srijeda, 12.06.2024.
Hezonjin Real Madrid ima šansu zaključiti sezonu naslovom prvaka Španjolske
Foto: EPA

Real Madrid večeras igra treću finalnu utakmicu španjolskog prvenstva i ima šansu zaključiti seriju protiv Murcije. Kraljevski klub traži svopju 37. titulu prvaka...

Večeras je na rasporedu treća utakmica finalne serije španjolske ACB lige u kojoj će Real Madrid pokušati doći do svoje 37. naslova državnog prvaka. Nakon dvije pobjede na domaćem terenu, večeras će gostovati kod Murcije, a dvoboj je na rasporedu od 20:30 sati.

Igraj na Murcia - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon osvajanja domaćeg superkupa i Kupa kralja, košarkaši Real Madrida imaju šansu potvrditi trostruku krunu u domaćim natjecanjima. Za momčad takvog kalibra bit će to "utješna" nagrada nakon poraza u finalu Eurolige od Panathinaikosa gdje je ispušten glavni ovosezonski cilj.

Real Madrid u doigravanje je ušao s druge pozicije, na omjeru 28-6. U prvoj rundi izbacio je Gran Canariju koju je prvo kod kuće svladao sa 105:70, dok se na gostovanju jako pomučio i slavio sa 71:73. Polufinale je donijelo najvećeg rivala koji je svladan u tri utakmice. (97:78, 104:98, 92:95).

S druge strane, Murcia je već u reglularnom dijelu sezone odigrala jako dobro i završila na petom mjestu s omjerom 21-13. Nakon toga je u prvoj rundi doigravanja s 2-1 u seriji izacila Valenciju, da bi u polufinalu odigrala još bolje i izbacila prvog nositelja, Unicaju.

Zanimljivo, u toj polufinalnoj seriji nijedna ekipa nije upisala domaću pobjedu. Murcia je prvo dva puta slavila u gostima, Unicaja je uzvratila na isti način, da bi u Malagi ponovno do pobjede stigao peti nositelj.

U prvoj finalnoj utakmici Real je imao i 18 koševa viška, ali Murcia se uspjela spustiti na pristojan zaostatak na kraju (84:76). U drugoj je, na krilima Rudyja Fernandesa slavila sa 79:63. Legenda kluba vjerojatno je odigrala posljednju domaću utakmicu za Kraljevski klub s kojim je osvojio velik broj trofeja. Publika ga je ispratila velikim pljeskom.

Ako gledamo cijelu povijesti španjolskog prvenstva, u 17 navrata jedna je ekipa u finalu imala vodstvo od 2-0 i svih 17 puta zaključila je seriju u svoju korist. Tri puta završilo je 3-0, sedam puta serije nisu bile riješene u trećoj utakmici, četiri su završile u četiri utakmice, a tri su završile u majstorici.

Mjesto, vrijeme, suci

Palacio de Deportes, Murcia, 20:30

Suci: Emilio Pérez Pizarro, Óscar Perea, Alfonso Olivares

Što su rekli

Chus Mateo, trener Real Madrida: "Napravili smo posao na domaćem terenu uz pomoć navijača, jako sam zahvalan na atmosferi. Ovdje smo odigrali dvije teške utakmice protiv ekipe koja se bori i nije je lako dobiti. Posao nije gotov, doigravanje ide onako kako smo željeli, ali znamo koliko dobar može biti naš protivnik, tako da će biti jako teško igrati u gostima. Znamo da moramo biti još fokusiraniji, ako je to moguće.

Rudy Fernandez, igrač Real Madrida: "Ovo još nije gotovo, još moramo dobiti jednu utakmicu. Ovo bi mogla biti zadnja, ali znamo da je Murcia odlična ekipa. Uz dužno poštovanje prema njima, nadam se da se serija neće vraćati u Madrid."

Zadnji susret

Real Madrid je na domaćem terenu došao do lijepe i uvjerljive pobjede rezultatom 79:63.

Prognoza

U večerašnjoj utakmici Real bi ipak trebao zaključiti posao. Uz dužno poštovanje protivniku, radi se o kvalitetnoj momčadi. test

Foto: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!