Nogomet

SAD nakon katastrofe protiv Kolumbije dočekuje Brazil

Petar Jenjić • srijeda, 12.06.2024.
SAD nakon katastrofe protiv Kolumbije dočekuje Brazil
Foto: EPA

Sjedinjene Američke Države večeras će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Brazila. U 19 prethodnih međusobnih dvoboja Selecao je upisao čak 18 pobjeda...

Vrlo zanimljivo moglo bi biti večeras u Orlandu na Camping World stadionu gdje će SAD odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Brazila. Taj dvoboj na rasporedu je u noći s utorka na srijedu u 01:00 po hrvatskom vremenu.

Igraj na SAD - Brazil na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jednoj i drugoj reprezentaciji ovo je druga, a ujedno i posljednja, provjera uoči početka Copa Americe. No krenimo redom. SAD je prije četiri dana odigrao prijateljski susret protiv Kolumbije te se uopće nije proslavio. Štoviše, njihov protivnik ih je u potpunosti nadigrao.

Timothy Weah zabio je jedini gol za SAD, ali Matt Turner čak pet puta morao je vaditi loptu iz mreže. Gledatelji na FedEx Fieldu u Landoveru nisu nimalo mogli biti zadovoljni. Nije to dobra najava za Amerikance koje sada čeka vjerojatno još teži protivnik s kojim nema nimalo dobar omjer.

Naime, od 1930. godine do danas, odigrali su 19 međusobnih utakmica, a Brazil je upisao pobjedu u njih čak 18. Posljednju su odigrali početkom rujna 2018. godine kada je Brazil isto kao gost slavio rezultatom 0:2. Tada su strijelci bili Roberto Firmino i Neymar.

Brazil je u prve tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo upisao dvije pobjede, ali nakon toga upisao i tri uzastopna poraza. Dovelo je to do otkaza izborniku Fernandu Dinizu, a na njegovo mjesto u siječnju stigao je Dorival Junior. U tri utakmice na klupi Selecaa upisao je dvije pobjede i jedan remi.

Prvo je na Wembleyju svladao Englesku (0:1), a zatim remizirao sa Španjolskom na Santiago Bernabeuu (3:3). Ovaj ciklus otvorio je gostovanjem kod Meksika i pobjedom od 2:3, a pobjednički gol zabio je Endrick u 96. minuti. Dorival je u najavi susreta rekao da junak pobjede neće igrati danas i da bi na teren trebala istrčati gotovo pa kompletno drugačija postava od meksičke.

U kadru SAD-a bit će i kapetan Tyler Adams, ali po najavama će igrati ograničen broj minuta. Od ozljede se nije oporavio Josh Sargent koji će propustiti drugu uzastopnu prijateljsku utakmicu. Nakon ovog prijateljskog Amerikanci će igrati u skupini C Copa Americe. Prvi protivnik je Bolivija, nakon toga slijedi Panama te na koncu Urugvaj.

Brazilci na istom natjecanju igraju u skupini D. Prva utakmica bit će protiv Kostarike, drugo kolo donosi dvoboj s Paragvajom, a treće okršaj protiv Kolumbije.

Što su rekli

Gregg Berhalter, izbornik SAD-a: "Mislim da je poruka nakon Kolumbije da ne ganjamo rezultat, nego dobru izvedbu. Ako gledamo utakmicu, vidimo 11, odnosno 16 igrača sa zamjenama čija je igra barem "osmica" na ljestvici do deset. Brazil je jako dobra momčad, ali što se nas tiče, nama je najvažnije odigrati na najvišem mogućem nivou."

Dorival Junior, izbornik Brazila: "SAD je reprezentacija koja igra malo više na posjed lopte te visoko i agresivno markira igrače. Nemam dvojbe da ćemo gledati tešku i kompliciranu utakmicu. Možete očekivati da ćemo odigrati dobro, vjerujem da to imamo i nadam se da smo svi spremni."

Mjesto, vrijeme

Camping World Stadium, Orlando, 01:00 po hrvatskom vremenu

Zadnji susret

Prije nešto manje od šest godina Brazil je isto gostovao kod SAD-a, a tada je slavio rezultatom 0:2.

Prognoza

Brazil će večeras sigurno biti favorit za pobjedu, ali od obje ekipe očekujemo dobru napadačku utakmicu. test

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!