Vodeni sportovi

Braća Sinković u Poljskoj na posljednjoj provjeri uoči Olimpijskih igara

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 12.06.2024.
Braća Sinković u Poljskoj na posljednjoj provjeri uoči Olimpijskih igara

Braća Martin i Valent Sinković nastupit će na regati Svjetskog kupa u poljskom Poznanju. Bit će im to posljednja provjera uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu...

Treća i posljednja regata u seriji Svjetskog veslačkog kupa 2024. održat će se u poljskom Poznanju od 14. do 16. lipnja 2024. godine.

Igraj na Njemačka - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo natjecanje prilika je za veslače iz 40 zemalja, koji će se natjecati u 23 klase čamaca da testiraju svoju formu i strategije uoči najvećeg sportskog događaja godine, Olimpijskih igara u Parizu.

Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati braća Sinković u dvojcu bez kormilara, braća Lončarić u dvojcu na pariće i Damir Martin u samcu. U disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković idu u borbu za medalju jer su ovogodišnji nastupi rezultirali četvrtim mjestom na prvom Svjetskom veslačkom kupu i Europskom prvenstvu. Najveća konkurencija bit će Švicarci, Roman Roeoesli i Andrin Gulich, aktualni svjetski prvaci u ovoj disciplini.

"Evo nas na putu za Poznanj, zadnji Svjetski kup i zadnje natjecanje prije Olimpijskih igara. Dobro smo odradili pripreme i stvarno se veselimo vidjeti gdje smo trenutno u odnosu na druge posade", izjavio je Valent Sinković.

"Jedva čekam utrke, vjerujem da smo bolji nego na samom početku sezone. Čamac dobro ide. Poslije ovog Svjetskog kupa slijedi tri tjedna priprema na Perući, tjedan u Zagrebu i onda Pariz", dodao je Martin Sinković.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u petak, 14. lipnja od 10:22, repesaž utrka u subotu, 15. lipnja u 9:52 h, dok nas finale očekuje u nedjelju, 16. lipnja u 9:19 h. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!