Nogomet

Budimir: 'Španjolci znaju sve o meni, ali i ja znam puno toga o njima'

Branimir Korać • srijeda, 12.06.2024.
Budimir: 'Španjolci znaju sve o meni, ali i ja znam puno toga o njima'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ante Budimir po svemu sudeći predvodit će hrvatski napad na otvaranju Eura protiv Španjolske. Španjolci su mu itekako poznat protivnik...

Budimir je jedno vrijeme bio van reprezentacije, ali dobrim igrama vratio se u nju na velika vrata. Sada ima odličan status, no i kada mu nije išlo, nije se predavao.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igram nogomet i nastojao sam biti svaki dan bolji. Nisam razmišljao o tome da imam 30 godina i da nisam pozvan. Uvijek sam vjerovao, izbornik je rekao da će zvati one koji su spremni i mogu pomoći, iskoristio sam priliku i uživam u svemu tome."

Budimir se susretao sa sjajnim mladim Lamineom Yamalom koji ga je oduševio.

"Yamal je definitivno poseban igrač, u tim godinama na toj razini raditi razliku, nema takvih igrača na tržištu i u klubovima. Njegova zrelost i odluke su na visokoj razini, u reprezentaciji je i bit će velika opasnost, ali mislim da imamo i za to rješenje."

Kompletne pripreme s Osasunom bez ozljeda ili pošteda, veliki su razlog zašto je Budimir imao takvu sezonu.

"Imao sam priliku odraditi cijele pripreme i svaku utakmicu, trener je stekao veće povjerenje u mene, imao sam i više minuta i sve je krenulo pravim putem. Uspio sam zabiti dosta pogodaka i biti pred sami kraj sezone u vrhu ljestvice strijelaca što me čini sretnim i ponosnim."

Sa Španjolskom će biti jako teško, ali Hrvatskoj je ona poznat protivnik.

"Igrali smo i prije godinu dana s njima u Ligi nacija i na zadnjem Euru, često se susrećemo. Znamo da igraju specifičan nogomet, mogu u svakom trenutku biti brzi i okomiti. Lijepo ih je gledati, vidiš sve te elemente u kojima uživamo. Nije Španjolska samo Yamal, Rodri je jako bitan, puno mladih igrača koji rade razliku, jako talentirana i opasna reprezentacija."

Šanjolski braniči jako dobro poznaju Budimira, ali i on poznaje njih.

"Istina je da smo se susretali puno puta i oni znaju sve o meni i ja jako puno o njima. Dobro je poznavati ih, posebno kada je tvoja ekipa na visokom nivou. Uz pomoć ekipe sam onda i ja u prednosti i mislim da je bolje za mene da ih poznajem."

Odmah po dolasku u bazu Hrvatska je imala krasan doček, ali sada je fokus na nogometu.

"Bilo je prekrasno ovdje vidjeti puno naših navijača, ali isto tako prekrasno je biti izoliran sada od svega toga i imati svoj mir. Znamo što će biti u Berlinu i dalje, ali u tome ćemo uživati kada dođe trenutak. Vidim u reprezentaciji jedino bitno, koncentraciju na trening i tu prvu utakmicu." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!