Ostali sportovi

Frane Kojić i Hana Arapović prošli kvalifikacije na jakom turniru u Sloveniji

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 12.06.2024.
Frane Kojić i Hana Arapović prošli kvalifikacije na jakom turniru u Sloveniji

Frane Kojić i Hana Arapović izborili su glavni ždrijeb jakog WTT Star Contendera u Ljubljani...

Kojić je ovim uspjehom nastavio dobru formu u posljednje vrijeme s obzirom na to da je nedavno igrao finale WTT Feedera u Cappadociji, a i 'lovi' što bolju poziciju za Olimpijske igre.

Igraj na stolni tenis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za ulazak u glavni ždrijeb gledali smo hrvatski obračun, a Kojić je s glatkih 3:0 nadigrao Ivora Bana. Bio je to svojevrsni susret mentora protiv učenika s obzirom na to da je Frane 11 godina stariji od reprezentativnog i klupskog kolege. Naime, zajedno već dvije sezone igraju u klubu u Austriji i to vrlo uspješno. Prije toga naš stolnotenisač je pobijedio Hongkonžanina Lama (3:0) i Luksemburžanina Mladenovića (3:0). Tri susreta i sva tri po 3:0.

Tako će se Kojić pridružiti Tomislavu Pucaru i Andreju Gaćini u glavnom ždrijebu Ljubljane. U prvom kolu Gaćina ide na Rumunja Ionescua, Pucar na Hongkonžanina Wonga, a Kojić na Kazahstanca Gerassimenka. Inače, nakon dulje vremena na dijelu ćemo vidjeti i par Pucar-Jorgić, koji će u prvom kolu igrati protiv Singapuraca Queka i Panga. Hrvatsko-slovenski par je na Europskom prvenstvu u Varšavi 2020. zaustavljen u četvrtfinalu.

Što se tiče djevojaka ne sjećamo se kad smo na turniru ovakve jačine imali tri predstavnice u trećem kolu kvalifikacija to jest odlučujućem susretu za ulazak u glavni ždrijeb. Što je najbolje trebalo ih je biti i četiri s obzirom na to da je Ivana Malobabić praktički imala sve u svojim rukama. Povela je 1:0, a u drugom setu imala prednost od 9:4 te 10:9 i 11:10. No, Tajpežanka Wang se izvukla i na kraju prošla u petom setu.

Na kraju je Hana Arapović jedina prošla kroz kvalifikacije do glavno ždrijeba, a u odlučujućem susretu je svladala Francuskinju Loeuillette (3:2). Na putu do glavnog ždrijeba je okrenula 0:2 protiv Srpkinje Vignjević (3:2), a potom nadigrala Egipćanku Helmy (3:0). Za ulazak među 32 igrat će s Hongonžankom Lam.

Lijep uspjeh za našu najmlađu predstavnicu u Ljubljani s obzirom na to da je u kombinaciji s Malobabić osigurala i glavni ždrijeb parova. Hrvatice su u odlučujućem susretu pobijedile Tajlanđanke Sawettabut i Aueawiriyayothin (3:0), koje su dan ranije bile bolje od Jeger i Rakovac (3:0). Za četvrtfinale će naše djevojke igrati sa šestim nositeljicama, Hongkonžankama Lee i Zhu.

Lea Rakovac je u odlučujućem susretu zaustavljena od Francuskinje Zarif s 3:1, dok je odličan niz Andree Pavlović prekinula Mađarica Pota (3:0). Andrea je u drugom setu imala prednost 8:6, u trećem 9:7, ali Mađarica je svaki put uspjela okrenuti sve u svoju korist. Inače, prije toga je izbacila Francuskinju Lutz (3:2) i Čehinju Matelovu (3:2). test

Kvalifikacije

Pojedinačno

Stolnotenisači, 2. kolo: Mladenović (Lux) - Kojić (Hrv) 0:3 (-2, -7, -5), Ban (Hrv) - El-Beiali (Egi) 3:0 (9, 8, 7);

3. kolo: Kojić (Hrv) - Ban (Hrv) (8, 4, 4)

Stolnotenisačice, 2. kolo: Pavlović (Hrv) - Matelova (Češ) (-5, 7, 8, -6, 12), Wang (Tpe) - Malobabić (Hrv) 3:2 (-3, 12, -9, 8, 9), Rakovac (Hrv) - Vivarelli (Ita) 3:1 (9, -7, 6, 7), Helmy (Egi) - Arapović (Hrv) 0:3 (-3, -8, -6), Altinkaya (Tur) - Jeger Majstorović (Hrv) 3:1 (-10, 8, 4, 7);

3. kolo: Pota (Mađ) - Pavlović (Hrv) 3:0 (5, 9, 9), Zarif (Fra) - Rakovac (Hrv) 3:1 (8, 9, -6, 7), Arapović (Hrv) - Loeuillette (Fra) 3:2 (11, -8, 6, -4, 8)

Parovi

Stolnotenisačice, 2. kolo: Sawettabut/Aueawiriyayothin (Taj) - Arapović/Malobabić (Hrv) 0:3 (-9, -5, -7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!