Košarka

Boston Celticsi došli na korak do naslova NBA prvaka!

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Boston Celticsi došli na korak do naslova NBA prvaka!
Foto: EPA

Boston Celticsi uspješno su odradili treću finalnu utakmicu protiv Dallas Maverciska, a prvu u gostima. Tako su stigli na samo jedan korak do naslova prvaka NBA lige...

Samo jedna pobjeda dijeli Boston Celticse od njihovog 18. naslova NBA prvaka, a prvog još od 2008. godine. Time bi se samostalno vratili na vrh ljestvice franšiza s najviše osvojenih naslova, s jednim ispred Los Angeles Lakersa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva utakmica kod kuće i prva utakmica u gostima često su najvažnije, a to se pokazuje i u ovoj seriji. Celticsi su sinoć na gostovanju u Teksasu došli do pobjede rezultatom 99:106 i došli do desete uzastopne pobjede u doigravanju.

Ujedno su upisali i sedmu gostujuću pobjedu u ovosezonskom doigravanju u sedam odigranih utakmica. Iako su igrali bez Kristapsa Porzingisa, nije im bilo bitno. U 156 navrata ekipe su vodile 3-0 u doigravanju i još nijedna nije ispustila tu prednost pa tako vrlo vjerojatno neće ni Celticsi.

Mavericksi su sinoć bili na rubu velikog preokreta. Boston je napravio seriju od 20:5 i vodio rezultatom 91:70, na što je Dallas odgovorio još većom serijom od 22:2 i stigao na samo poen zaostatka tri i pol minute prije kraja.

Međutim, 30-ak sekundi kasnije Luka Dončić zaradio je šesti prekršaj, a sudačka provjera bila je neuspješna. Jayson Tatum i Jaylen Brown spasili su Celticse iz toga, uz pomoć Derricka Whitea te upisali pobjedu.

Jayson Tatum zaključio je susret s 31 poenom, šest skokova i pet asistencija, Jaylen Brown dodao je 30 koševa, osam skokova i osam asistencija, a Derrick White 16 poena i pet skokova.

Kyrie Irving predvodio je Maverickse s 35 poena, Luka Dončić dodao je 27 koševa, šest skokova i šest asistencija, a P.J. Washington 13 poena i osam skokova. test

NBA, finale:
Dallas Mavericks - Boston Celtics 99:106 (0-3)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!