Košarka

Mario Hezonja s Real Madridom osvojio sve što je mogao osvojiti

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Mario Hezonja s Real Madridom osvojio sve što je mogao osvojiti
Foto: EPA

Real Madrid vratio se na vrh španjolske košarke nakon što je sinoć u trećoj finalnoj utakmici svladao Murciju i slavio s ukupnih 3-0 u seriji...

Nije bilo nikakvog iznenađenja sinoć u Murciji gdje je istoimeni domaćin ugostio Real Madrid u trećoj finalnoj utakmici doigravanja za naslov prvaka Španjolske.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kraljevski klub upisao je pobjedu 84:73 i tako stigao do 3-0 u seriji, a samim time i nove titule prvaka, ukupno 37. u svojoj povijesti, prve od 2022. godine.

Kada se sve zbroji i oduzme, Real zasluženo dolazi do titule, a tijekom cijelog doigravanja nije izgubio nijednu utakmicu. Osim prvenstva, Real je osvojio i nacionalni superkup i kup pa je tako ostao nesavladiv u domaćim natjecanjima.

Sinoć je momčad do pobjede predvodio Džanan Musa s 18 poena, a BiH reprezentativac ujedno je i MVP finalne serije. Odmah iza njega je Mario Hezonja koji je dodao 17 koševa (3/7 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 5/5) i šest skokova za 31 i pol minutu na terenu.

Hoće li Mario ostati u Realu, tek trebamo saznati, ali hrvatski košarkaš stigao je do još jednog trofeja s Kraljevskim klubom i prve titule prvaka ACB lige još otkako je bio u Barceloni prije deset godina. S Realom je u ove dvije godine osvojio sve što je mogao osvojiti.

Dustin Sleva predvodio je Murciju s 12 poena. test

ACB liga, finale:
Murcia - Real Madrid 73:84 (0-3)

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!