Košarka

Armani Milano večeras na domaćem terenu može zaključiti posao

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Armani Milano večeras na domaćem terenu može zaključiti posao
Foto: EPA

Armani Milano ima vodstvo od 2-1 u finalnoj seriji talijanskog prvenstva protiv Virtus Bologne i večeras ima priliku zaključiti posao. Tako bi stigao do 31. titule prvaka...

Večeras je na rasporedu četvrta utakmica finala talijanskog košarkaškog prvenstva u kojem snage odmjeravaju Armani Milano i Virtus Bologna. Milano vodi s 2-1 u seriji, treba mu još jedna pobjeda za titulu, a do nje može doći s početkom u 20:30 sati.

Igraj na Armani Milano - Virtus Bologna na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već četiri godine zaredom u finalu talijanskog prvenstva gledamo dvoboj Armani Milana i Virtus Bologne, a dvije najjače i najskuplje talijanske momčadi potpuno su privatizirale finalne serije pa je to slučaj i u ovoj. Prvo od tih finala dobila je Bologna, a prethodna dva otišla su na stranu Milana.

Virtus je imao prednost domaćeg terena, ali nije je uspio iskoristiti. Već u prvoj utakmici Milano je napravio break, pobjedom od 75:86 nakon produžetka, predvođen odličnom partijom Shanova Shieldsa i Shabazza Napiera koji su kombinirano ubacili više od polovicu poena svoje momčadi.

Momčad iz Bologne oporavila se u drugoj utakmici islavila sa 72:64 predvođena Tornike Šengelijom, ali bila je svjesna da joj treba jedna pobjeda u Milanu kako bi vratila seriju na domaći parket. Za sada u tome nije uspjela jer je Milano prije dva dana slavio pred svojim navijačima s 81:78.

Kada se sve zbroji i oduzme, razlika na kraju susreta i više je nego realna. Domaćin je vodio većim dijelom utakmice, iako ne prevelikom prednošću. Bologna je uvijek bila tu negdje, ali jednostavno nije imala snage za potpuni preokret. Večeras se zato mora spašavati.

Armani do sada kroz svoju povijest ima 30. naslova prvaka Italije, dok je Bologna na 14 manje. Tko će prevladati do kraja u ovoj seriji, preostaje nam saznati.

Što su rekli

Ettore Messina, trener Armani Milana: "Dobro smo odigrali treću utakmicu i zahvalan sam publici koja nas je podržavala kroz sve teške trenutke. Nismo možda imali najbolje postotke šuta, ali tu nas je obrana dosta spašavala u drugom poluvremenu. Bilo je jako tešku dobiti tu utakmicu, uvijek smo bili glavom unutra, iz jednog posjeda u drugi."

Luca Banchi, trener Virtus Bologne: "Moramo zadržati nivo igranja, pokazati usredotočenost i hrabrost. Igrat ćemo još jednu utakmicu sigurno, ali moramo kontinuirano biti dobri ako želimo izboriti petu utakmicu. Pokušat ćemo iskoristiti sve slabosti Milanove obrane, moramo biti brzi u svim odlukama i pokušati iskoristiti sve prednosti."

Mjesto, vrijeme, suci

Unipol forum, Milano, 20:30

Suci: Lanzarini, Attard, Giovannetti

Zadnji susret

Armani Milano je prije dva dana odigrao vrlo dobru utakmicu i pred svojim navijačima slavio s 81:78.

Prognoza

Radi se o dvoboju dvije jako izjednačene ekipe u kojima bi i večeras trebale odlučiti nijanse. S obzirom na to da želimo vidjeti majstoricu, reći ćemo da će večeras Virtus doći do pobjede. test

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!