Košarka

Majstorica u Grčkoj, Fenerbahče potvrdio titulu u Turskoj, Rytas svladao Žalgiris

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Majstorica u Grčkoj, Fenerbahče potvrdio titulu u Turskoj, Rytas svladao Žalgiris
Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea sinoć su potvrdili titulu prvaka Turske nakon nove pobjede protiv Anadolu Efesa. S druge strane, Panathianikos se vratio sa zaostatka od 2-0 protiv Olympiakosa i izborio majstoricu...

Majstorica u Grčkoj

Zanimljivo je definitivno u europskim košarkaškim ligama, a tradicionalno je to slučaj u Grčkoj gdje je Olympiakos imao vodstvo od 2-0 u seriji protiv Panathinaikosa, ali ga je i ispustio.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos je imao vodstvo od deset razlike, ali nije ga uspio pretvoriti u pobjedu. Panathinaikos će na domaćem terenu imati priliku završiti posao, a sinoć ga je predvodio Kendrick Nunn s 25 poena, od čega 19 u drugom poluvremenu.

Giannoulis Larentzakis s 13 koševa predvodio je Olympiakos koji je promašio čak 13 slobodnih bacanja. Peta utakmica igra se u petak.

Fenerbahčeu titula

Fenerbahče je sinoć slavio nakon produžetka protiv Anadolu Efesa sa 80:72 i tako s 3-1 u finalnoj seriji stigao do svoje 11. titule državnog prvaka.

Nigel Hayes-Davis ubacio je 16 poena za Fenerbahče, od čega njih 12 u produžetku, dok je Tarik Biberovic ubacio 15 koševa.

Elijah Bryant s 20 poena i šest skokova prevodio je Efes koji pod vodstvom Tomislava Mijatovića ipak nije uspio doći do titule.

Rytas slavi u Litvi

Do drugog naslova prvaka u zadnje tri godine, a sedmog ukupno, stigao je Rytas koji je u finalnoj seriji s 3-1 u pobjedama svladao Žalgiris.

Branitelj naslova nikako nije uspio nadoknaditi izostanak jednog od predvodnika momčadi Keenana Evansa, iako su tri od četiri finalne utakmice bile vrlo izjednačene.

Rytas je sinoć slavio s 88:87 predvodžen Marcusom Fosterom koji je ubacio 33 poena, a ujedno je proglašen i za najkorisnijeg igrača finala s prosjekom od 20.5 koševa i 3.3 asistencije.

Najučinkovitiji kod Žalgirisa bio je Edmond Sumners s 21 košem. test

Grčko prvenstvo, finale:
Olympiakos - Panathinaikos 85:88 (2-2)

Tursko prvenstvo, finale:
Fenerhahče - Anadolu Efes 80:72 (3-1)

Litavsko prvenstvo, finale:
Rytas - Žalgiris 88:87 (3-1)

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!