Nogomet

Shelbourne želi učvrstiti prvo mjesto u irskom prvenstvu

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Shelbourne želi učvrstiti prvo mjesto u irskom prvenstvu

Nogometaši Shelbournea večeras igraju utakmicu 21. kola irskog prvenstva na gostovanju kod Waterforda. Momčad Damiena Duffa vodeća je na ljestvici i traži prvi naslov prvaka od 2006. godine...

Irsko nogometno prvenstvo u punom je jeku, a večeras se igraju utakmice 21. kola. Jedna od zanimljivih dvoboja kola svakako će se odvijati u Waterfordu gdje će istoimeni domaćin ugostiti Shelbourne. Dvoboj je na rasporedu s početkom u 20:45 sati, nakon čega klubovi idu na kratku natjecateljsku pauzu.

Igraj na Waterford - Shelbourne na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Waterford je trenutno četvrta momčad lige s 31 osvojenim bodom iz 20 utakmica. U posljednjim tjednima igra u odličnoj formi, barem ako gledamo domaće utakmice. Prvo su svladali Droghedu s 4:2, nakon toga je svladao Bohemians (2:1), dok je prije šest dana bio bolji i od Sligo Roversa s lijepih 4:1.

Lošiji rezultati stigli su na zadnja dva gostovanja, a prvo od njih bilo je upravo protiv današnjeg protivnika koji je slavio s 1:0. Drugo je bilo kod Derry Cityja koji se čvrsto bori za naslov prvaka, a slavio je rezultatom 3:0.

Derry City ima 38 bodova, a dva više, uz utakmicu manje, ima Shelbourne koji je ove sezone postigao 24 gola, a primio njih 14. Momčad vodi dobro znano lice. Damien Duff godinama je igrao u Premiershipu, u dva navrata ga je osvajao, a od 2021. godine vodi Shelbourne koji traži svoj prvi naslov državnog prvaka nakon 18 godina.

Dobro je igrao posljednjih tjedana. Nakon spomenute pobjede protiv Waterforda (1:0), slavio je u gostima kod St. Patricksa (1:2) i Shamrock Roversa (0:2), ali su izgubili na domaćem terenu protiv Sligo Roversa (1:2). U proteklom kolu minimalno su slavili kod kuće protiv Dundalka.

U kadru domaće momčadi večeras neće nastupiti Barry Baggley i Maleace Asamoah koji imaju problema s ozljedama. Kod Shelbournea s ozljedom se muči Lewis Temple, dok su još neki igrači u manjim problemima, ali bi trebali konkurirati za utakmicu.

Što su rekli

Keith Long, trener Waterforda: "Naš je fokus na napretku naše igre, želimo nastaviti igrati dobro. Dubina momčadi sada nam predstavlja izazov, nedostaju nam neki ključni igrači, ali oni koji uđu umjesto njih morat će pokazati svoju vrijednost cijeloj ekipi. Ne igra se jedan na 11, ali treba imati momčad koja je spremna iskoristiti ponuđenu priliku."

Damien Duff, trener Shelbournea: "Utakmica protiv Sliga možda je malo poremetila navijače, ali naša forma u posljednje vrijeme je jako dobra. Mi smo vodeća momčad lige i želimo to unijeti i u sutrašnju utakmicu. Momci su u dobrom raspoloženju, u dobroj formi cijeli tjedan kroz treninge."

Mjesto, vrijeme

Regional Sports Centre, Waterford, 20:45

Nedostaju

Waterford: Baggley, Asamoah (ozljede)

Shelbourne: Temple (ozljeda)

Zadnji susret

U utakmici 16. kola Shelbourne je na domaćem terenu slavio s 1:0 zahvaljujući pogotku Seana Boyda iz 73. minute.

Prognoza

U zadnjih pet međusobnih dvoboja nismo vidjeli više od dva pogotka po susretu, a večeras očekujemo da bi se to moglo promijeniti. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!