Zimski sportovi

Florida Panthersi nakon dvije domaće pobjede gostuju u Kanadi

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Florida Panthersi nakon dvije domaće pobjede gostuju u Kanadi

U noći s četvrtka na petak igra se treća utakmica Stanley Cupa između Edmonton Oilersa i Florida Panthera. Kanadska ekipa traži svoju prvu pobjedu u ovoj seriji, nakon što je Florida upisala pobjede pred svojom publikom...

Večeras je na rasporedu treća utakmica finalne serije doigravanja za naslov NHL prvaka. Traži se novi osvajač Stanley Cupa, u finalu igraju Edmonton Oilersi i Florida Panthersi. Momčad s Istoka ima prednost od 2-0 u seriji i u Kanadi može napraviti veliki korak prema osvajanju naslova, pa čak ga i osvojiti.

Igraj na Edmonton Oilers - Florida Panthers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici na domaćem terenu Florida je slavila rezultatom 3:0, a po jedan pogodak postigla je u svakoj trećini. Prvo je zabio Carter Verhaege, na njega se nadovezao Evan Rodrigues, dok je konačan rezultat na prazan gol postavio Aleksandar Barkov. Sjajan je na golu bio Sergej Bobrovskij s 32 obrane.

Drugi dvoboj krenuo je bolje za goste koji su nakon prve trećine imali prednost pogotkom Mattiasa Ekholma, ali su Panthersi okrenuli zaostatak i u preostale dvije trećine postigli četiri pogotka. Dva pogotka postigao je Rodrigues, dok su po jedan dodali Niko Mikkola i Aaron Ekblad. 32-godišnji Kanađanin poentirao je na prazan gol.

Darnell Nurse zaradio je udarac u drugoj utakmici i preskočio trening Oilersa u srijedu, ali trebao bi biti spreman za danas. Status Evandera Kanea još uvijek nije do kraja poznat. U kadru Panthersa trebao bi biti Aleksandar Barkov koji je otputovao s momčadi, ali još uvijek nije sto posto siguran za nastup.

Panthersima je ovo treće finale NHL lige, a drugo uzastopno. Još uvijek čekaju na prvi naslov. S druge strane, Edmonton Oilersi puno su uspješniji, a svojih pet naslova prvaka osvojili su u periodu između 1983./84. i 1989./90. Zadnje finale igrali su prije 18 godina.

Ne računajući ovu finalnu seriju, Edmonton i Florida odigrali su dvije utakmice u regularnom dijelu sezone te su u obje Panthersi izašli kao pobjednici. Prvo su kod kuće slavili s 5:3, a zatim u gostima s 1:5.

Što su rekli

Connor McDavid, igrač Oilersa: "Oni rade odličan posao kako bi nama što više otežani. Igra s igračem više bila je dobra dugo vremena i bili smo odlični u onome što radimo. Obično to rješavamo u našu korist i očekujem da ćemo pronaći odgovor i na to."

Evan Rodrigues, igrač Panthersa: "Imamo radne navike, natjecateljski smo raspoloženi i nitko od nas ne voli gubiti. Mrzimo gubiti. To se može pokazati na različite načine, netko više, netko manje. Netko je malo glasniji od drugih. Mislim da nas ta želja za pobjedom, da budemo veliki, jako motivira i velika je kvaliteta svakog elitnog igrača."

Mjesto, vrijeme

Rogers Place, Edmonton, 02:00 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Oilers: Kane (pod upitnikom)

Panthers: Barkov (pod upitnikom)

Zadnji susret

Prije samo dva dana Florida je odigrala jako dobru utakmicu i slavila rezultatom 4:1 pred svojim navijačima.

Prognoza

Oilersi su u svakoj rundi ovosezonskog doigravanja izgubili barem jednu domaću utakmicu, a s obzirom na kvalitetu protivnika, vjerojatno će i u ovoj. Međutim, večeras priželjkujemo pobjedu i dodatnu napetost uoči četvrtog okršaja. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!