Nogomet

Olmo: 'Meni je ovo posebna utakmica'

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Olmo: 'Meni je ovo posebna utakmica'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Španjolski reprezentativac Dani Olmo najavio je utakmicu protiv Hrvatske na startu Europskog prvenstva. Istaknuo je da se ne boji za svoje mjesto u postavi Furije i da je dvoboj s Vatrenima uvijek poseban...

Na današnjoj press konferenciji Španjolske jedan od prisutnih igrača bio je i Dani Olmo koji se osjeća jako dobro, spreman igrati na bilo kojoj poziciji:

Igraj na Španjolska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imali smo iskustva kada bi krenuli loše u natjecanje pa ga na kraju osvajali. Bit ćemo spremni na sve. Ja sam dobro, očito je da bi trebao biti u prvoj postavi, ali trener će odlučiti. Mogu igrati na bilo kojoj poziciji prema naprijed ili u sredini. S de la Fuenteom sam više igrao na poziciji "desetke", ali trener zna najbolje gdje će me staviti da pružim 100 posto od sebe."

Bori li se s Pedrijem za mjesto u početnoj postavi?

"Borim se sa svima, kompatibilni smo igrači i osjećam se dobro kad igram s njim. Što god trener odluči, bit će prihvaćeno. Nisam zabrinut, dobro je imati konkurenciju. Svi imaju nešto čime mogu doprinijeti, kratak je turnir i svaki je detalj važan. Uvijek postoji mjesta za napredak, bez obzira pobijedili ili izgubili. Mlada smo momčad, iako imamo i neke iskusnije igrače poput Morate i Jesusa Navasa. Ta kombinacija bit će važna."

Kako vidi Hrvatsku?

"Meni je ovo posebna utakmica, treći put protiv njih. Tamo sam odrastao i imam posebnu privrženost prema njima. Malo toga mogu reći, a da već nije poznato. Mučili smo se s njima zadnji put na Euru, u Ligi nacija isto je bilo teško, tako da će biti teška utakmica koju će odlučiti detalji."

"Poznajemo našu snagu, bez obzira na to vjerujemo li u nju. Ako nekome moramo pokazati da možemo pobijediti, onda ćemo tako i napraviti. Hrvatska ima svoje uporište u iskustvu Modrića, ima Kovačića, tu je i Gvardiol. Kompletna momčad i morat ćemo biti potpuno fokusirani na sebe."

Olmo igra u dresu RB Leipziga i već je naviknut na njemačke terene.

"Uvijek je dodatna motivacija, ljudi me poznaju dobro. Privilegija je igrati na stadionima gdje igram svaki vikend. Volim Bundesligu i ovu zemlju." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!