Tenis

Porazi Hrvata u Bratislavi, Mektić preokretom do pobjede u Hertogenboschu

Petar Jenjić • četvrtak, 13.06.2024.
Porazi Hrvata u Bratislavi, Mektić preokretom do pobjede u Hertogenboschu
Foto: EPA

Dva hrvatska tenisača danas su nastupila na Challengeru u Bratislavi i obojica su upisala poraze. Matej Dodig i Luka Mikrut izgubili su svoje mečeve u dva seta. Nikola Mektić je došao do pobjede s Wesleyjem Koolhofom na ATP turniru u Hertogenboschu...

Poraz u osmini finala Challengera koji se ovog tjedna igra u Bratislavi upisao je Matej Dodig. Nakon pobjede protiv Radua Albota, danas ipak nije imao prevelike šanse protiv Dimitrija Popka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iskusniji kazahstanski tenisač slavio je sa 6:1, 6:4 nakon jednog sata i sedam minuta provedenih na terenu. Zanimljivo, Dodig je proteklog tjedna upravo preko Popka izborio polufinale zagrebačkog Challengera, a tada je slavio u tri seta.

U sljedećem kolu kazahstanski tenisač igrat će protiv poljskog predstavnika Kamila Majchrzaka koji je danas došao do pobjede protiv drugog hrvatskog predstavnika u Bratislavi, Luke Mikruta.

Majchrzak je isto slavio u dva seta gotovo istim rezultatom. Bio je bolji sa 6:0, 6:4 nakon jednog sata i dvije minute provedene na terenu u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Pobjedu je upisao Nikola Mektić u paru s Weslyjem Koolhofom u četvrtfinalu ATP turnira koji se ovog tjedna igra u Hertogenboschu. Za protivnike su imali kolumbijsko-portugalsku kombinaciju Nicolas Barrientos/Francisco Cabral s kojima se ranije nisu susretali.

Koolhof i Mektić izgubili su prvi set sa 7:5, ali su napravili preokret. Drugi su dobili sa 6:2, a treći u produženom tie-breaku s 10:5. Za finale će igrati protiv Maxa Purcella i Jordana Thompsonatest

Challenger Bratislava, osmina finala:
Dimitri Popko - Matej Dodig 6:1, 6:4
Kamil Majchrzak - Luka Mikrut 6:0, 6:4

ATP Hertogenbosch, četvrtfinale:
Koolhof/Mektić - Barrientos/Cabral 5:7, 6:2, 10:5

FOTO: EPA/SANDER KONING

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!