Tenis

Nadal zbog Olimpijskih igara žrtvuje Wimbledon

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 13.06.2024.
Nadal zbog Olimpijskih igara žrtvuje Wimbledon
Foto: EPA

Legendarni španjolski tenisač, 38-godišnji Rafael Nadal odlučio je propustiti nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira Wimbledona kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre.

Nadal je slavio u All England Clubu 2008. i 2010. godine, no čak 14 od svojih 22 "grand slam" naslova je osvojio u Roland-Garrosu na zemljanoj podlozi, a ovogodišnji olimpijski turnir igrat će se upravo na terenima na kojima se igra i drugi "grand slam" turnir sezone.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na OI Nadal bi trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s ovogodišnjim pobjednikom Roland-Garrosa Carlosom Alcarazom.

"Čitavo ovo vrijeme sam trenirao na zemlji, a nakon što sam jučer saznao kako ću nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu smatram kako je najbolje za moje tijelo da ne mijenjam podlogu sve do tada. Žao mi je što to znači kako neću igrati u Wimbledonu zbog sjajne atmosfere na tom velikom turniru koji će uvijek biti u mom srcu", objavio je Nadal.

Wimbledon će se ove godine igrati od 1. do 14. srpnja, dok su Olimpijske igre na programu od 26. srpnja do 11. kolovoza. test

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!