Nogomet

Gvardiol: 'Yamal je talentiran i jednog dana bit će u borbi za najboljeg'

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2024.
Gvardiol: 'Yamal je talentiran i jednog dana bit će u borbi za najboljeg'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Joško Gvardiol imat će na otvaranju Europskog prvenstva vrlo težak posao, čekaju ga opasni španjolski ofenzivci na čelu s Lamineom Yamalom...

Joško Gvardiol je navikao igrati u Manchester Cityju na poziciji lijevog beka, a sve češće tu poziciju igra i u reprezentaciji.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pozicija kao pozicija, razlika je u tome što u klubu igramo ofenzivnije i Guardiola traži da krila ulaze u prazan prostor i mi smo zamjenska krila. U reprezentaciji pak krila ostaju široko, a mi više ulazimo u sredinu."

Iako je još uvijek mlad, već ima dosta iskustva, a protiv Španjolske

"Već sam napunio 22 godine i više nisam mlad igrač. Drago mi je vidjeti mlađe igrače na velikoj sceni, on je jedan od njih. Već je pokazao koliko je talentiran i da će jednog dana biti u borbi za najboljeg. Znam da je jak na lopti, tehnika mu je jača strana, moramo dobro proanalizirati i njega i druge igrače."

Španjolske kolege zanimalo je Gvardiolovo mišljenje o izborniku De la Fuenteu.

"Inače dajem mišljenje o igračima, ne toliko o trenerima. Sigurno zna svoj posao i pripremit će Španjolsku da zaustavi naš vezni red jer zna da je to naš forte."

Gvardiol je već puno toga napravio u karijeri i dobro se nosi s tim meteorskim uzletom.

"Dobro se nosim s ovim što mi se sve dogodilo. U par godina puno je toga bilo i još nisam ni svjestan što sam postigao i do kojeg sam nivoa došao. Što se tiče golova? Volio bih biti fokusiran na defenzivu da to odradimo svi zajedno dobro, a ako se nađem u nekoj prilici, zašto ne zabiti koji pogodak."

U Berlinu je u vrijeme utakmice najavljena kiša pa neće biti toliko potrebe za vodom kao u onoj osmini finala u Kopenhagenu kada se Joško malo zaigrao.

"Drago mi je da će biti kiše, uljepšali ste mi dan. Što se dogodilo? Glupo smo izgubili, otežali smo si posao, to što se dogodilo, dogodilo se, to je iza mene."

Što se tiče igrača pojedinačno, nije tražio neke posebne informacije o pojedincima.

"Nisam pričao o nikome posebno, svi su opasni, sve ih treba ozbiljno shvatiti."

Kako zaustaviti Španjolce i Yamala?

"Naravno da će biti teško, to su sve kvalitetni igrači, dogodilo se da igramo prvu utakmicu s njima. Yamal će biti na mojoj strani, neće biti nimalo lagano, ali u takvim situacijama je najbolje duplirati poziciju, brže se pomicati, ali imamo još dva dana za pripremu i taktiku, pa ćemo vidjeti." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!