Nogomet

Sosa: 'Smatram da smo kvalitetom tu negdje sa Španjolcima'

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2024.
Sosa: 'Smatram da smo kvalitetom tu negdje sa Španjolcima'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Borna Sosa vrlo cijeni Španjolsku i svjestan je težine posla, ali isto tako vjeruje u hrvatsku kvalitetu i da je tu negdje sa Španjolskom...

Borna Sosa jako dobro poznaje se s Danijem Olmom s kojim je igrao u Dinamu i s kojim je dosta toga prošao.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imali smo sličan put, igrali dosta zajedno u drugoj momčadi Dinama, istovremeno došli u prvu ekipu, a na kraju obojica završili u Bundesligi. I mi i on jedva čekamo ovu utakmicu, on je veliki igrač i samo neka nastavi tako."

Hrvatska je 2006. godine u Berlinu imala fantastičnu atmosferu protiv Brazila na otvaranju SP-a, još se svi sjećaju scena prilikom intoniranja himne kada se s tribina orila Lijepa naša.

"Pošto se u zadnje vrijeme emitiralo dosta u medijima, vidjeli smo, ali znam i po pričama da je tada bila nevjerojatna atmosfera, a sada će biti i bolja. To nam je dodatna motivacija, kao što je bila u Ligi nacija u Rotterdamu. To će nam puno pomoći i dati nam dodatna krila i energiju."

Španjolska je vrlo opasna i bit će jako težak protivnik.

"Španjolska gaji sličan stil kao i mi, jako im je bitan posjed da probaju s njim kontrolirati utakmicu. Najveća borba će biti u sredini za posjed i iz njega se sve dalje razvija na krila koja su im ovaj put brža i opasnija nego ranije. Smatram da smo kvalitetom tu negdje s njima i da će biti napeta utakmica kao i sve protiv njih. Vjerojatno će odlučiti tko će duže kontrolirati posjed."

Sosa smatra kako je Španjolska jedan od najvećih hrvatskih rivala.

"Vjerojatno je u vrhu jer se pogodilo da smo igrali toliko puta s njima. Svakako spadaju u prva tri rivala. Povijesno su puno napravili, posebno 2008., 2010. i 2012., sigurno spada u vrh." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!