Automoto

Novo okupljanje oldtimera: Od Rijeke zvončarskim rutama do Mučića

Miroslav Krpan • četvrtak, 13.06.2024.
Novo okupljanje oldtimera: Od Rijeke zvončarskim rutama do Mučića

Oldtimer klub „Rijeka 1996“ 27. puta organizira međunarodni susret povijesnih motocikala, očekujući 50-ak motocikala starih i više od 90 godina...

Nešto više od mjesec dana nakon izuzetno uspješnog automobilističkog susreta, Oldtimer klub Rijeka 1996 pripremio je novi, 27. u nizu Međunarodni susret Oldtimer moto rally Rijeka 2024., sportsko-turističku manifestaciju uvrštenu u Kalendar Hrvatskog oldtimer saveza, koja je i natjecateljskog karaktera, za bodove Prvenstva Hrvatskog oldtimer saveza. Uobičajeni susret s novinarima upriličen je u Vijećnici Grada Rijeke, pokrovitelja manifestacije.

"Lipanj je dugi niz godina termin za susret izuzetnih primjeraka motocikala, iznimne povijesne vrijednosti kakve susrećemo u muzejima, na prigodnim izložbama, privatnim zbirkama, a tek ponekad i u redovnoj vožnji. Stoga smo i ove godine, u danima blagdana riječkog zaštitnika Sv. Vida, za subotu 15. lipnja organizirali tradicionalnu manifestaciju koja će okupiti veći broj vlasnika i ljubitelja motocikala na dva i tri kotača, a koji će u svakom mjestu zadržavanja privući pažnju kako domaćeg stanovništva, tako i turista. Ovogodišnji susret zamišljen je kao putovanje rutom zvončara po kojima je naš kraj prepoznatljiv, posebno u zapadnom dijelu riječkog zaleđa kuda će se s Kantride, mjesta okupljanja, odvesti dionicom kroz Matulje, Viškovo, Permane, Veli Brgud, do cilja u Mučićima, kojima pohode brgujski, zvonejski, rukavački i mučićevi zvončari, dok će se s baštinom halubajskih svi sudionici upoznati u novom muzejskom prostoru Kuće halubajskega zvončara", istaknuo je u najavi manifestacije Igor Barak, voditelj Moto sekcije OTK Rijeka 1996.

"Očekujemo više od 50 sudionika uglavnom iz Hrvatske, ali i Slovenije, a trenutno najstarije prijavljeno vozilo je motocikl Moto Guzzi Sport 13 iz 1928. godine. Zasigurno najmlađi 18-godišnji sudionik pojavit će se Moto Guzzijem 250 iz 1934. godine, a uz podosta dobro očuvanih, sada trendovskih modela Tomosa, pažnju će privući novoobnovljeni Tomos Elektronik iz 1990. godine. Bit će atraktivnih motocikala iz 30-tih godina prošlog stoljeća, a potom niz onih mlađih, različitih marki i tipova. Sve to privući će znakovitu pažnju mještana, gostiju, a posebno ljubitelja auto-moto industrije koju baštinimo kroz niz manifestacija, kojima smo ponovo vratili dušu i programski obogatili ovaj naš kraj", kazao je Emil Surina, jedan od dugogodišnjih članova kluba i sam sudionik susreta.

Okupljanje sudionika je u jutarnjim satima od 8 do 9,30 sati u Beach baru Morski Prasac pored Stadiona Kantrida, od 10 sati na obližnjem parkiralištu slijedi izvođenje sportskih ispita, a oko 12,30 sati polazak prema Matuljima, kroz Kastav i Viškovo, gdje se u 13 sati motociklisti očekuju na razgledavanju i upoznavanju postave i povijesti u Kući Halubajskega zvončara. Slijedi vožnja dionicom Viškovo-Breza-Permani-Veli Brgud, do Craft pivovare Morčić, a nakon okrijepe završni dio do Mučića i Trattorie Volar, gdje oko 15,30 sati slijedi zajednički ručak i završna podjela sportskih i posebnih nagrada. test

FOTO: D.S.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!