Vodeni sportovi

Vanesa Tot u dvije discipline do finala Europskog prvenstva

HINA • četvrtak, 13.06.2024.
Vanesa Tot u dvije discipline do finala Europskog prvenstva
Foto: Damir Senčar/HINA

Najbolja hrvatska kanuistica Vanesa Tot izravno se plasirala u finale na 200 i 500 metara na Europskom prvenstvu u sprintu, koje je u četvrtak započelo u Szegedu, dok će Anamaria Govorčinović morati svoje mjesto u finalu tražiti kroz polufinalne nastupe.

Tot je na 200 m u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojila treće mjesto, posljednje koje je donosilo izravan plasman u finale, a od četvrtoplasirane Njemice Lise Jahn bila je brža za šest stotinki. Brže od Brođanke bile su Poljakinja Dorota Borowska i Bjeloruskinja Julija Truškina.

Dva sata poslije Vanesa Tot je bila druga u svojoj skupini na 500 metara i tako izborila još jedno finale. Za pobjednicom, Bjeloruskinjom Alenom Nazdrovom, zaostala je nešto više od dvije sekunde (+2.124).

Nažalost, najbolja hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović nije uspjela u prvom pokušaju doći do finala. Na 200 m je u svojoj skupini bila šesta, a na 500 m je osvojila treće mjesto, koje nije bilo dovoljno za finale, jer ga je izborila samo pobjednica svake skupine.

Govorčinović će u petak ujutro (9.40 sati) prvo pokušati biti među najbrže tri u polufinalu na 200 m kako bi ušla u borbu za odličja, a onda ju isti zadatak, samo sat vremena poslije, čeka i na 500 m.

Vanesa Tot će se u poslijepodnevnom dijelu programa (15.18 sati) boriti za odličja na dionici od 500 m, dok je finale na 200 m na rasporedu u nedjelju (12.17 sati).

Finalna utrka kajakašica za odličja na 200 m na rasporedu je u petak (16.33 sati), a na 500 m u subotu (11.08 sati). test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Vodeni sportoviOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!