Zimski sportovi

Florida Panthersi došli na korak do prvog Stanley Cupa!

Petar Jenjić • petak, 14.06.2024.
Florida Panthersi došli na korak do prvog Stanley Cupa!

Hokejaši Florida Panthersa stigli su do svoje treće pobjede u finalu doigravanja NHL lige protiv Edmonton Oilersa i došli na korak do svog prvog Stanley Cupa...

Kao i u NBA ligi, finale doigravanja u NHL ligi čini se da će proći bez velike drame i većeg broja utakmica. Nikad ne reci nikad, ali ogromni preokret u ovakvim fazama natjecanja praktički nikad se ni ne događaju.

Igraj na hokejaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Florida Panthersi su nakon dvije uvjerljive domaće pobjede protiv Edmonton Oilersa igrali i prvu na gostovanju koja je bila nešto dramatičnija, ali je ipak otišla u njihovu korist. Momčad s Istoka slavila je s 3:4 i povela s 3-0 u seriji.

Gosti su sinoć poveli krajem prve trećine kada je poentirao Sam Reinhrat, a rezultat je vrlo brzo početkom druge poravnao Warren Foegele. Međutim, u periodu od 29. do 36. minute utakmice, Florida je prelomila utakmica s čak tri pogotka.

Prvo je poentirao Vladimir Tarasenko, na njega se nadovezao Sam Bennett, dok je treći gol u tom periodu, a četvrti na utakmici za Pantherse, postigao Aleksandar Barkov. Do kraja druge trećine rezultat se nije promijenio.

Zaprijetio je domaćin u posljednjoj, prvo je Philip Broberg smanjio na 2:4, a nakon njega i Ryan McLeod nešto više od pet minuta prije kraja. U ostatku utakmice rezultat se nije promijenio, a Florida je sačuvala vodstvo.

Panthersi tako u svom trećem Stanley Cupu imaju priliku osvojiti svoj prvi naslov. Prvu meč loptu imat će već u noći sa subote na nedjelju. test

NHL:
Edmonton Oilers - Florida Panthers 3:4 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!