Nogomet

Na današnji dan na Eurima: Remi s Talijanima, odluka pada u trećem kolu

Petar Jenjić • petak, 14.06.2024.
Na današnji dan na Eurima: Remi s Talijanima, odluka pada u trećem kolu
Foto: Davor Sajko

Tijekom Europskog prvenstva izdvajat ćemo jedan događaj koji se dogodio na današnji dan. Uoči otvaranja 17. po redu Eura prisjećamo se utakmice između Hrvatske i Italije u Poznanu koja se odigrala 14. lipnja 2012. godine...

Na današnji dan prije 12 godina hrvatska nogometna reprezentacija igrala je svoju utakmicu drugu kola Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Izabranici Slavena Bilića za protivnika su imali Italiju te su tražili pobjedu kojom bi osigurali plasman u sljedeću rundu.

Igraj na Njemačka - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je u prvom kolu slavila protiv Irske s 3:1, dva je pogotka postigao Mario Mandžukić, dok je jedan dodao Nikica Jelavić. Španjolci i Talijani krenuli su na turnir remijem 1:1, a Vatreni su nakon prvog kola imali prednost na ljestvici.

Obje reprezentacije igrale su u istim postavama kao i u prvom kolu. I jedan i drugi izbornik očito su imali jako veliku vjeru u istu početnu postavu. Italija je igrala bolje tijekom prvih 45 minuta i zasluženo došla do vodstva u 39. minuti susreta, dvije minute nakon dvije odlične reakcije Stipe Pletikose.

Prekršaj je napravljen nad Mariom Balotellijem na rubu kaznenog prostora, slobodan udarac izveo je Andrea Pirlo, odlično prebacio živi zid i poslao loptu u donji desni kut hrvatskog gola. Talijani su mogli zadovoljni na odmor, a Hrvatska baš i ne.

Hrvatska je puno bolje krenula u drugo poluvrijeme. Nevidljiv u prvom, Luka Modrić u drugom je uputio dva jako dobra udarca prema Gianluigiju Buffonu. Dugo su odolijevali Talijani, a napokon su posustali u 72. minuti.

Odličan centaršut Ivana Strinića pronašao je Mandžukića na drugo vratnici. Napadač Vatrenih imao je dovoljno vremena primiti loptu i opaliti. Od stative je ušla u mrežu. Naši su bili i bolji i agresivniji, no do kraja se rezultat više nije mijenjao. Odluka je morala pasti u posljednjem kolu. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!