Nogomet

Del Piero nahvalio Modrića: 'Mozak mu je genijalan, to ga je stvorilo kao igrača'

Sportnet • petak, 14.06.2024.
Del Piero nahvalio Modrića: 'Mozak mu je genijalan, to ga je stvorilo kao igrača'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bivši talijanski nogometaš Alessandro Del Piero dao je intervju za Sofascore u kojem se osvrnuo na talijanske šanse za naslov na Euru, Luku Modrić, okršaje s Hrvatskom u prošlosti i još dosta toga...

Uoči početka Europskog prvenstva, veliki intervju za sportsku platformu Sofascore dao je bivši talijanski nogometni reprezentativac Alessandro Del Piero. S njim je razgovarala slavna brazilska novinarka Isabela Pagliari kojoj je odmah otkrio može li njegova Italija obraniti naslov:

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Italija je iznenadila svijet prije četiri godine i osvojila Europsko prvenstvo, a prije i nakon toga nije se niti plasirala na Svjetsko. To je malo ludo. I možda se nešto ludo dogodi i ovo ljeto. Druge momčadi su na papiru bolje, ali mi Talijani uvijek izvučemo nešto posebno u ovakvim situacijama. Za mene su ipak favoriti Francuska, Engleska i Portugal."

Intervju je snimljen u Zadru, tako da Del Piero nije mogao izbjeći pitanje o Hrvatskoj i Luki Modriću:

"Hrvatska je već pokazala svijetu koliko je dobra", na što se odmah s ironičnim osmijehom nadovezala Isabela: "Ja sam iz Brazila, znam to", aludirajući na četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, kada su Hrvati izbacili favorizirane Brazilce koji su sanjali naslov.

Del Piero je nastavio sipati hvalospjeve:

"Hrvatska je država od četiri milijuna ljudi, a imaju toliko kvalitetnih igrača, to je nevjerojatno. Luki bi to mogla biti zadnja prilika za trofej s reprezentacijom, ali on više ništa ne mora dokazivati svijetu. On je prvak u svakom smislu te riječi, kao čovjek i kao nogometaš. Užitak ga je gledati kako nastupa. Krase ga dvije stvari: strast prema igri i inteligencija. Mozak mu je genijalan, to ga je stvorilo kao igrača. Jer kada ga vidite s njegovih 65 kilograma, pitate se gdje će? Ali onda u trenutku ugledate magiju, stvara prilike, ne gubi loptu i vodi svoju momčad kroz utakmice."

Del Piero se u intervjuu prisjetio i svojih iskustava iz utakmica protiv Hrvatske:

"Sjećam se samo boli. Kada igrate protiv njih, vidite i osjetite kako su fizički snažni, jaki na nogama, čvrsti, moćni sportaši! Svaki put su bile velike bitke."

Nakon sjajne sportske karijere, Del Piero se prebacio u komentatorske vode i u tome mu puno pomažu statističke platforme, kao što je Sofascore:

"Statistika puno pomaže. Analiziram utakmicu i uoči početka i nakon što završi. Jer ako jedna momčad pobijedi, dojam je da je bila bolja, a ako izgubi, dojam je da je bila lošija, ali uz pomoć statistike shvatite da ne mora nužno biti tako. Statistika je dobra i za trenere jer mogu zaključiti u kojim područjima igre se njihova momčad može poboljšati."

U opširnom intervjuu Del Piero se teška srca prisjetio i legendarnog finala Europskog prvenstva 2000. godine protiv Francuske. To je trofej kojeg je Italija izgubila na, za njih tragičan način, prvo primljenim pogotkom u sudačkoj nadoknadi pa onda zlatnim golom u produžetku.

Nakon svega, u opuštajućem dijelu intervjua odradio je i mali kviz sa zanimljivim statističkim podacima iz svoje reprezentativne karijere. Zna li protiv koga je igrao svoju prvu utakmicu na velikom natjecanju, koja mu je najveća ocjena koju je zaradio na utakmici ili koliko je žutih kartona zaradio u karijeri? test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!