Nogomet

Mediji pišu: Škoti optimistični, Nijemci će imati 84 milijuna izbornika

Petar Jenjić • petak, 14.06.2024.
Mediji pišu: Škoti optimistični, Nijemci će imati 84 milijuna izbornika
Foto: EPA

Večeras Njemačka i Škotska otvaraju Europsko prvenstvo pa smo malo provrtjeli tamošnje medije i izdvojili nekoliko zanimljivih naslova...

Njemačka

S obzirom na domaćinstvo i večerašnje otvaranje, njemački mediji puni su tekstova o početku natjecanja. Samim time i nekadašnji reprezentativci Elfa dobili su prostor prokomentirati aktualna događanja.

Igraj na Njemačka - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bild piše o Jensu Lehmanu koji se osvrnuo na, kako je on to nazvao, "pogrešku Juliana Nagelsmana". Radi se o nepozivanju Matsa Hummelsa u reprezentaciju:

"Ako imate takav dar da vam dva braniča igraju za istu ekipu u finalu Lige prvaka, onda ne vodite samo jednog od njih na prvenstvo. To je sigurno pogreška", ističe nekadašnji vratar Elfa.

Njemačka inačica Eurosporta osvrnula se na činjenicu da Njemačka nikada nije izgubila na otvaranju velikog natjecanja kojem je bila domaćin i potanko prošla kroz svaku od tih utakmica.

"Dvije pobjede i remi. Njemačka nacionalna vrsta i dalje je neporažena na otvaranjima velikih natjecanja kod kuće. Njemački navijači još uvijek se rado sjećaju Philippa Lahmna i njegovog krasnog gola protiv Kostarike 2006. godine na Svjetskom prvenstvu."

Njemačka je 1974. godine na otvaranju Svjetskog prvenstva slavila s 1:0 protiv Čilea, dok je na otvaranju Europskog prvenstva 1988. godine odigrala 1:1 protiv reprezentacije Italije.

Sport.de piše koja bi, statistički, bila najbolja početna postava za Europsko prvenstvo i da je pred izbornik težak posao koga staviti među tih 11 igrača na teren.

"U petak Njemačka otvara Europsko prvenstvo protiv Škotske, a 84 milijuna izbornika diskutirat će o tome koji igrač treba krenuti od prve minute, a koji s klupe."

Škotska

Škotski dio BBC-ja objavio je uoči otvaranja Europskog prvenstva članak o reprezentativcu Lawrenceu Shanklandu koji je prošao put od "Aberdeenovog otpatka do škotske devetke".

"Prije sedam godina, Lawrence Shankland nije znao gdje će. Jednom obećavajući napadač, otpustio ga je Aberdeen s 21 godinom. Pokušavao je pronaći svoje mjesto pod suncem. Danas, postoji mogućnost da će kapetan Heartsa biti u prvoj postavi Škotske na otvaranju Europskog prvenstva protiv Njemačke ispred 75 tisuća navijača."

Daily Mail objavio je priču o 20-godišnjem konobaru Craigu Fergusonu koji je u četvrtak zaključio dugačko pješačenje od Paisleyja kraj Glasgowa do Münchena. Sinoć je stigao na glavni gradski trg gdje ga je dočekalo stotine škotskih navijača aplauzom i šampanjcem.

"Konobar iz Paisleyja u Renfrewshireu završilo je naporno putovanje kako bi prikupio novac za dobrotvornu ustanovu Brothers in Arms koja se bavi prevencijom samoubojstava kod muškaraca."

The Scotsman je objavio prognoze svoje trojice novinara. Mark Atkinson, Graham Falk i Alan Pattullo složni su u jednom. Ovo je odlična prilika za Škotsku koja bi skupinu trebala proći s trećeg mjesta.

"Ono što je Škotska pokazala u kvalifikacijama, mora postojati optimizam da ova grupa igrača može proći skupinu. Iskustvo prošlog Europskog prvenstva trebalo bi pomoći momčadi i s tim na pameti, predviđam treće mjesto i prolazak među 16 gdje će putovanje vrlo vjerojatno završiti protiv "veće ribe" u ždrijebu", napisao je Atkinson. test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!