Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši u borbi za finale: 'Ne bismo trebali bježati od uloge favorita'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 14.06.2024.
Hrvatski odbojkaši u borbi za finale: 'Ne bismo trebali bježati od uloge favorita'
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U subotu od 16 sati hrvatska odbojkaška reprezentacija igrat će utakmicu polufinala Zlatne lige. Protivnik će biti Estonija, a prema riječima kapetan Petra Đirlića, od uloge favorita neće bježati...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija sutra igra prvu utakmicu Final Foura Zlatne europske lige. Nakon povijesnog rezultata u proteklom grupnom natjecanju u kojem su naši odbojkaši izborili svih šest pobjeda, slijedi im utakmica protiv Estonije u osječkom Gradskom vrtu, u subotu u 16 sati.

Igraj na Hrvatska - Estonija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sutra je pred nama ekipa Estonije u kojoj nema velikih individualaca, no u prvom dijelu pokazali su da zaista igraju dosta agresivno. Spremni smo za sve njihove taktičke postavke, pripremili smo se najbolje što možemo i trudili raditi na nekim elementima koji nam do sada nisu dobro išli", istaknuo je kapetan reprezentacije Petar Đirlić i dodao koliko im je važna podrška publike u ovoj utakmici koja je ujedno i prilika za odlazak na Challenger kup u Kinu:

"Ne bismo trebali bježati od uloge favorita, pogotovo jer igramo u Osijeku, u gradu u kojem smo stvarno uvijek imali najveću podršku. Ovim putem još jednom pozivam sve da nas dođu podržati u što većem broju da ostvarimo taj uspjeh za koji radimo posljednja dva mjeseca, kvalificiramo se na Challenger i poslije zajedno navijamo za naše nogometaše."

U drugoj utakmici koja je na rasporedu u 19 sati snage će odmjeriti Češka i Ukrajina. Finalne utakmice Final Foura za treće i prvo mjesto igrat će se pak u nedjelju, 16. lipnja također u 16 i 19 sati.

Na ovogodišnjem Final Fouru posjetitelji će uživati i u brojnim popratnim zabavnim aktivnostima i nagradama. Veliku pažnju zasigurno će privući maskota Volleo koja će rado družiti s publikom. Tu su i odličan DJ koji će posjetitelje razveseliti zabavnom glazbom, igre u kojima se dijele navijačke majice, Fan zona i navijački rekviziti za još jači glas za svog favorita. Oni najmaštovitiji natjecat će se pak na izboru najjačih navijačkih kreacija.

Sve utakmice Final Foura Zlatne europske lige besplatne su za sve posjetitelje. Utakmice su u izravnom prijenosu na Sportskoj TV.

Grad Osijek/ZOS u suradnji s Hrvatskim odbojkaškim savezom ususret Final Fouru za građane priprema i zanimljiv zabavni događaj na temu HR odbojkaška reprezentacija/Zlatna liga/"navijačko ludilo" koji će se održati sutra od 10.30 do 12.30 sati na Trgu Slobode. Građani će tako imati prilike zaigrati odbojku, družiti se s maskotom Volleo, ali i upoznati neke od hrvatskih odbojkaških reprezentativaca i pružiti im podršku za jedan od najvažnijih ovogodišnjih nastupa. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!