Nogomet

Modrić: 'Ovdje smo da bismo napravili veliki rezultat, pokazali smo da smo u vrhu'

Branimir Korać • petak, 14.06.2024.
Modrić: 'Ovdje smo da bismo napravili veliki rezultat, pokazali smo da smo u vrhu'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatsku očekuje teško otvaranje Europskog prvenstva protiv Španjolske, a Luka Modrić predvodit će reprezentaciju protiv onih koje i predobro poznaje...

Luka Modrić jako je dobro upoznat s nekoliko generacija španjolske reprezentacije, vodi bitku sa Španjolcima već skoro 20 godina.

Igraj na Španjolska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Te tri reprezentacije Španjolske koje su osvojile Euro i SP od 2008. do 2012. su bile posebne, jedna od najboljih generacija u povijesti Španjolske. Sigurno je da je ova nova generacija jako dobra, puna talenta, imaju dobar miks mladosti i iskustva. Vrlo dobra ekipa, talentirana i jako brza, posebno na krilima, imam jako visoko mišljenje o novoj španjolskoj reprezentaciji."

Modrić jedva čeka dvoboj protiv Španjolske i ne skriva da je Hrvatska došla s visokim ambicijama.

"Ono što svi želimo je igrati protiv velikih ekipa kao što je Španjolska. Veselimo se tom susretu, već smo nekoliko puta međusobno igrali i znamo da će detalji odlučivati. Mi smo ovdje da bi napravili veliki rezultat, posebno na SP-ima i u Ligi nacija pokazali smo da smo u samom vrhu. Na Eurima nam je nedostajao taj jedan korak za veći rezultat, nadam se da ćemo uspjeti napraviti nešto veliko."

Španjolske novinare zanimalo je kako Modrić vidi svoju karijeru i je li sve ovo što je ostvario i očekivao.

"Uvijek sam vjerovao u sebe, ali uvijek kažem da mi je netko dao papir i da napišem kakva bi mi bila karijera, bilo bi me malo strah sve to napisati. Nisam očekivao, ali sretan sam da sam tu, veselim se novom velikom natjecanju. Sjećam se još te 2006. godine kakva je ovdje bila atmosfera protiv Brazila, jedna od najboljih, nadam se da će takva biti i sutra i da ćemo mi biti pravi."

Hrvatsku ne vide svi kao kandidata za titulu, ali Modrića to ne smeta.

"Nas ne smeta što nas zovu dark horse, a druge kao favorite. Nama je najbitnije što mi radimo, da smo fokusirani na nas i da pokažemo zajedništvo koje nas je uvijek krasilo. Na to ne možemo utjecati, možemo samo na ono na terenu."

Zajedništvo se stalno ističe, a ističe ga i Modrić, Hrvatska je uvijek izgledala kao prava ekipa.

"Najveća snaga je to naše zajedništvo, ostalo je još dosta igrača iz Katara, došlo je i dosta mladih koji su pokazali da su s pravom tu i da donose neku razliku. Sigurno je to jedan plus za nas. Drago mi je što se Ivan vratio, polako dolazi u formu, a naša snaga je to zajedništvo."

Španjolska se danas sastoji od brojnih igrača koji ne igraju samo za Barcelonu i Real Madrid.

"Stvarno su dobri i talentirani, možda u toj prošlosti najviše se svodilo na Barcu i Real, a sada je tu dosta igrača iz drugih klubova koji su imali dobre sezone, taj talent je njihova snaga. Imaju raznovrsnost, brzinu, mladost i sigurno su među favoritima. Ali ako budemo pravi prije svega, možemo ostvariti dobar rezultat."

Modrić je na zalazu karijere, a španjolska zvijezda Lamine Yamal je na početku, dijeli ih više od 20 godina.

"Mogu reći da godine nisu bitne, je li netko premlad, prestar, najbitnije je ono što pokazuje na terenu. Lamine je u klubu i reprezentaciji pokazao nevjerojatne stvari, strašan je potencijal i talent, pred njim je velika karijera."

Hrvatska je u vrlo teškoj skupini, ali i dalje ima velike ambicije.

"Grupa je dosta teška, možda i najteža na ovom natjecanju, ali mi smo tu da napravimo veliki rezultat. Zadnjih godina pokazali smo nogomet na visokoj razini i nadam se da ćemo u tome uspjeti." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!