Nogomet

Dalić: 'Nemam pravo biti pesimist, samo optimist i vjerovati u ove dečke'

Branimir Korać • petak, 14.06.2024.
Dalić: 'Nemam pravo biti pesimist, samo optimist i vjerovati u ove dečke'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izboirnik Hrvatske Zlatko Dalić mora pronači način kako nadmudriti Luisa de la Fuentea. Španjolska će biti vrlo težak protivnik, ali Hrvatska dolazi po pobjedu...

Prvi nastup na ovom Europskom prvenstvu Hrvatska će imati protiv Španjolske, a Zlatko Dalić svjestan je koliko je važno dobro krenuti u Prvenstvo i uzeti bodove na startu.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dobili smo najtežu moguću grupu, aktualni prvak Europe i osvajač Lige nacija, a Albanija je nezgodna. Važan je start, u Kataru smo remizirali s Marokom i taj bod je bio bitan za kasnije. Mi želimo ovdje pobijediti, uz veliki respekt prema protivniku, idemo probati dobiti utakmicu. Bit će teško i zahtjevno, ali idemo po pobjedu."

2006. godine Hrvatska je u Berlinu u krasnoj atmosferi otvorila nastup na SP-u susretom protiv Brazila. Današnji izbornik bio je na stadionu u svojstvu navijača.

"Bio sam 2006. godine na Hrvatska - Brazil ovdje, bio sam daleko pod semaforom, navijao i uživao u ambijentu. Očekujem i da će sutra biti sjajna atmosfera. Imamo kvalitetu, govorimo o zajedništvu, ali imamo i kvalitetu, bez toga ne bismo mogli sve ovo ostvariti."

Joško Gvardiol velika je snaga Hrvatske u fazi obrane i njega i suigrače čeka težak posao.

"Odigrao je sjajnu sezonu u Cityju, naš važan igrač, on je sposoban zaustaviti svakog španjolskog igrača, ima tu kvalitetu i energiju. Ali ne samo on, on zajedno sa svojim suigračima kao ekipa može zaustaviti Španjolce."

Španjolska je kroz vrijeme promijenila svoj stil igre i danas igra dosta okomitije.

"To je bila njihova kvaliteta, taj posjed 60-70 posto, unište protivnika s tim, braniš se, ali negdje procuri. Sada više igraju okomitije, imaju brže igrače na boku koji mogu napraviti nešto. Najbolji lijek je da igraš kako oni ne vole, a to je da čuvaš loptu."

U osmini finala prošlog Europskog prvenstva i u finalu Lige nacija Španjolska je bila bolja.

"Nemamo nikakvu želju osvećivati se bilo kome. Bili su bolji na Euru, u finalu Lige nacija bila je baš izjednačena utakmica. Nemamo želju za osvetom, ali imamo želju za pobjedom."

Dalić već zna kako će se suprotstaviti Španjolcima.

"Načisto smo kako i što želimo, veseli me i što imamo širinu, tu je i Perišić koji izgleda sve bolje. Nemam pravo biti pesimist, samo optimist i vjerovati u ovu reprezentaciju, Idemo istrčati i dati sve od sebe."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!