Nogomet

Dobro je: Chris Sutton predviđa Hrvatskoj posljednje mjesto

Branimir Korać • petak, 14.06.2024.
Dobro je: Chris Sutton predviđa Hrvatskoj posljednje mjesto
Foto: Damir Senčar/HINA

Analitičar BBC-a Chris Sutton već tradicionalno ne vjeruje Hrvatskoj i predviđa joj ovaj put posljednje mjesto u skupini i ispadanje već nakon prve runde...

Neki se Chrisa Suttona sjećaju kao dobrog napadača, a neki ga pak poznaju kao analitičara koji surađuje s BBC-em. No u hrvatskoj javnosti ostao je zapamćen po prognozama poraza Dalićevih izabranika koji se na kraju nisu dogodili.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru "pokopao" je Hrvatsku uoči četvrtfinala protiv Brazila gdje je Neymara i društvo slao u polufinale. Svi znamo kako je završilo.

"Hrvatska se neće potpuno zatvoriti, ali sigurno neće dominirati. Japan su Hrvati prošli tek na jedanaesterce, ali to im nije bilo prvi put da su pronašli način da tako dobiju utakmicu. Ipak, ne vidim da idu dalje. Imaju neke dobre igrače - mlade i stare - ali Brazil će biti prejak."

Brazil nije bio prejak, a Hrvatska ga je iznenadila i u susretu za treće mjesto gdje je želio pobjedu Maroka.

"Bilo mi je žao Maroka koji je ostao zbog ozljeda bez braniča, ali Maroko će i dalje svim silama tražiti pobjedu u ovom susretu kako bi završio na trećem mjestu dok nisam siguran s kakvom glavom Hrvatska ulazi u ovu utakmicu. U prvom susretu odigrali su 0:0 i da obje reprezentacije svom snagom i motivom ulaze u ovaj susret, dao bih prednost Hrvatskoj. Mislim da se to neće dogoditi, stoga neka marokanska bajka završi pobjedom."

Hrvatska - Sutton 2:0.

Javio se opet, još jednom je pokazao kako nema neko mišljenje o Hrvatskoj. U prognozi skupine B ovog Eura, Sutton smatra kako će Španjolska završiti na vrhu, Italija će biti druga, Albanija treća, a Hrvatska posljednja.

"Svi očekuju da će Albanija završiti na dnu skupine, ali možda će ovo biti previše za ostarjelu hrvatsku reprezentaciju. Ima kvalitetu u sredini terena, ali hoće li imati i noge koje su potrebne za ovo? Španjolska će biti opasna, posebno ako će stvari ići kako će i zamisliti. Ovdje bi trebala imati pobjednički start."

Ako ćemo se pouzdati u Suttona, Hrvatska će dobro proći na ovom Euru. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!