SuperSport Prva NL, Kvalifikacije, finale - uzvrat, 14.06.2024, 18:00 h
Orijent
Orijent 2:1 Kustošija
Kustošija

Kustošija nije uspjela: Orijent slavio i u uzvratu i ostaje u SuperSport Prvoj NL

Branimir Korać • petak, 14.06.2024.
Kustošija nije uspjela: Orijent slavio i u uzvratu i ostaje u SuperSport Prvoj NL
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Nogometaši Orijenta ostaju članovi SuperSport Prve NL. Nakon pobjede u prvom susretu u Zagrebu s 2:1, svladali su Kustošiju i na Krimeji, također s 2:1. Apsolutni junak Riječana bio je Niko Gajzler koji je postigao tri pogotka u ovom dvomeču...

Već u prvom susretu Orijent je stigao do prednosti i na svom travnjaku je tražio potvrdu ostanka u SuperSport Prvoj NL. Kustošija je odigrala solidnu utakmicu, postigla pogodak, imala i vratnicu, ali domaćin je ipak slavio.

Ulog je bio vrlo visok, očekivala se velika nervoza na obje strane, ali igralo se korektno, a Orijent je ipak potvrdio kako je trenutno bolji te je ispravio kiks s kraja sezone kada je mogao i trebao osigurati ostanak u ligi, ali zakazao je u utakmici odluke.

U Zagrebu je slavio s 2:1, a u Rijeci je odmah krenuo odlučan da dođe do što bržeg rješenja dvoboja. Opasni prema naprijed bili su Gajzler i Faal, a upravo Gajzler doveo je domaćina u vodstvo. U 27. minuti pokušaj Riječana je odbijen, lopta je došla do Gajzlera koji bez razmišljanja zabija za 1:0.

U završnici prvog dijela Kustošija je opasno zaprijetila preko angažiranog Guevare Markela koji je dobro opalio izvana, ali lopta je pogodila vratnicu.

Na početku drugog dijela Bilobrk je poslao u igru i Martina Šrolera, igrača s prvoligaškim iskustvom, a Kustošija je do poravnanja stigla 15 minuta prije kraja.

Bošnjak je pucao s ruba kaznenog prostora, neoprezni Bagadur raširio je ruke i lopta ga pogađa upravo u lijevu ruku te Dario Bel pokazuje na 11 metara. Markelo je bio siguran i izjednačio je na 1:1.

Orijent je ipak ubrzo uzvratio, junak domaćina Niko Gajzler iz blizine je poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Do kraja više nije bilo promjena i domaćin je osigurao ostanak u drugom razredu hrvatskog nogometa. test

SuperSport Prva NL, Kvalifikacije

finale - uzvrat

Orijent2:1Kustošija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport Prva NL, Kvalifikacije

finale - uzvrat

Orijent2:1Kustošija

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!