Nogomet

Stanišić: 'Trebamo biti sretni što smo tako dobri, a s toliko malo stanovnika'

Branimir Korać • petak, 14.06.2024.
Stanišić: 'Trebamo biti sretni što smo tako dobri, a s toliko malo stanovnika'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Nakon sjajne klupske sezone, Josip Stanišić želi veliki rezultat i s reprezentacijom. Uvjeren je da Hrvatska može biti dobra na ovom Euru...

Josip Stanišić u razgovoru za Uefu govorio je o hrvatskim ambicijama, želi dobar rezultat, ali prvenstveno je potrebno proći skupinu.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi se nadamo, to nam je najveća želja, ali nama je prvi cilj proći skupinu, a poslije što bude. Imamo sjajnu ekipu, možemo napraviti velike stvari, ali prvo moramo proći skupinu pa ćemo vidjeti."

Protiv Portugala je Hrvatska odigrala vrlo dobru utakmicu i pokazala da je spremna za Euro.

"Spreman sam, spremna je cijela ekipa. Igrali smo protiv Portugala stvarno jako dobro, slično će biti protiv Španjolske, bit će borbeno i teško, ali idemo sa samopouzdanjem i želimo pobjedu."

Bodovi protiv Španjolske bili bi od ogromnog značaja.

"Prva je utakmica, ali i druge dvije utakmice bit će jako teške. Nikog ne podcjenjujemo, u svakoj moramo dati sto posto. No ako pobijediš na startu, smireniji si, znaš da si skoro prošao skupinu. No nećemo biti nervozni ni ako ne pobijedimo, znamo kakva smo ekipa, sve je pod kontrolom."

Španjolska je jako dobro poznata Hrvatskoj.

"Ligu nacija smo izgubili na penale, jako teška utakmica, preko 120 minuta, a teško će biti i sada. Nadam se da ćemo ovaj put mi pobijediti."

Stanišić je s Bayerom odradio rekordnu nevjerojatnu sezonu.

"Ova sezona je stvarno bila nevjerojatna. Uvijek imaš par utakmica koje možeš izgubiti, ali naša jedina koju smo trebali izgubiti, bila je protiv Atalante, tu smo zasluženo poraženi. Još nisam sve procesuirao, odmah su krenule pripreme za Euro, bilo je stvarno nevjerojatno, na žalost izgubili smo jednu, ali barem je taj poraz stigao protiv Paše."

Hrvatska će imati ogromnu podršku u Berlinu.

"Bit će ludnica na svakoj utakmici. Sjećamo se 2018. godine na Svjetskom je bila ludnica, sada će biti još veća. Nebitno je gdje ćemo igrati, bit će najviše Hrvata."

Stanišića oduševljava činjenica da u reprezentaciji svi u svakom trenutku daju sve od sebe.

"Imamo ekipu koja uvijek želi najveći mogući uspjeh. Otkako sam u reprezentaciji nije bilo niti jedne utakmice u kojoj nismo dali sve od sebe. To je ključ toga da prolazimo na velika natjecanja. Možda sve to vidimo kao normalno, ali trebamo biti sretni što smo tako dobri, a s toliko malo stanovnika. Već to je nevjerojatno, no naravno da se zadnje dvije godine očekuje više."

Luka Modrić primjer je svima.

"Najviše sam od Modrića naučio da bilo trening, bilo utakmica moram dati sve od sebe. U tim godinama imati toliko motiva i želje za pobjedom, to je nevjerojatno. Sličan sam po toj želji, ali on je ipak na još jednoj većoj razini, sretni smo da imamo takvog lidera na terenu i van njega, s njim se može normalno pričati kao sa svima."

Odnos s izbornikom uvijek je bio dobar.

"Imam dobar odnos s izbornikom, nismo dosad imali nikakvih problema, zašto bi ih i imali. Te titule koje smo osvojili pričaju za sebe. Najveća je kvaliteta što on traži to zajedništvo, da smo obitelj, da svi damo sve za reprezentaciju, a ne samo za sebe. U zadnjih par godina složio je reprezentaciju u kojoj svi daju sve za svakog."

Stanišić ne smatra kako Hrvatska ima staru reprezentaciju.

"Imamo par malo starijih igrača, nema niti jedna reprezentacija samo s mladima, to ne bi ni funkcioniralo, moraš imati ljude koji su već puno toga prošli. No ne mislim da smo prestari, imamo jako dobrih igrača koji dolaze poput Luke Sučića koji ima potencijal da bude svjetski igrač. Vidjet ćemo, ali nemam straha."

Poruka navijačima?

"Možete biti sigurni da ćemo dati 110 posto i znamo da će nam i oni dati takvu podršku. Želimo slaviti s njima na kraju, ali do toga je još puno rada." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!