Nogomet

McRudiger jedina opasnost za Neuera, Škoti niti hrabri, niti srčani

Branimir Korać • subota, 15.06.2024.
McRudiger jedina opasnost za Neuera, Škoti niti hrabri, niti srčani
Foto: EPA

Tko je mogao predvidjeti baš ovakav potop Škota na otvaranju Europskog prvenstva? Potpuni potop, potpuna bezidejnost i bez ikakvog rješenja protiv razigrane Njemačke…

Za spektakl je obično potrebno dvoje, ovaj put bila je dovoljna Njemačka. Škotska se nije pojavila na otvaranju Europskog prvenstva, zamijenila ju je skupina igrača koja je igrala ispod svake kritike.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon vrlo šarenih igara posljednjih godina, Njemačka je bila pod udarom kritika, bilo je nervoze i na treningu, navijači su vjerovali da će biti prava, ali s malom zadrškom. Pokazalo se da je Julian Nagelsmann bio u pravu kada je rekao da ćemo na Euru vidjeti pravu Njemačku, tako je i bilo.

Budućnost će pokazati je li tako bilo zbog njemačke superiornosti ili škotske slabosti. Istina je obično u sredini i bilo je svega pomalo. Ponajviše su Nijemci bili psihički puno spremniji za ovaj dvoboj. Škoti su izgledali impresionirano i uplašeno, od prve sekunde meča bili su bezopasni i samo razmišljali kako se obraniti od njemačkih napada.

Na stranu crveni karton, on je ionako stigao nakon 45 minuta igre, ako prvi put pukneš na gol u 87. minuti, u biti niti ne pukneš jer je lopta upućena prema sredini gdje ju je presreo Rüdiger i poslao u svoju mrežu, kako opisati tvoj nastup. I to na otvaranju Europskog prvenstva u utakmici koju si čekao mjesecima.

Kada se govori o Škotskoj, uvijek se govori o hrabroj reprezentaciji, do krajnjih granica borbenoj, vrlo čvrstoj i gruboj. Od svega toga vidjeli smo samo grubost koja je došla iz nespretnog starta Ryana Porteousa na Ilkayu Gündoganu u 16 metara. Mogla je njemačkom kapetanu puknuti noga, bilo je jako ružno i samo je igrom slučaja ostao neozlijeđen.

Njemačka? Ako ovako nastavi, imat će puno razloga za zadovoljstvo, sljedeći ispit bit će puno ozbiljniji.

Sportnetovih 11

Neuer - Kimmich, (Mc)Rudiger, Tah, Mittelstadt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan, Wirtz - Havertz

Tragičar dana

Konkurencija je žestoka, ali Ryan Porteous i Angus Gunn su predvodnici. Prvi zbog crvenog kartona u završnici prvog dijela kada je brutalnim i neopreznim startom skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje. Drugi jer jednostavno nije na vrijeme zaustavio Nijemce. Kod prvog pogotka imao je loptu na ruci, nije uspio obraniti, primio je još četiri i iako je imao obrana u ostatku susreta, za pomoći ovakvoj Škotskoj morao je više.

Igrač dana

I tu je konkurencija poprilično jaka, ali posebno nam se svidio Jamal Musiala koji je postigao pogodak i odigrao izrazito zrelu utakmicu. Iz svakog poteza vidjelo se koliki je potencijal u njemu i kakva je već sada kvaliteta.

O tome se priča

Iako je Škotska ponižena na travnjaku, na tribinama se Tartan Army dobro zabavio. Kada je Rudiger postigao autogol zaorila se pjesma prema njemačkim navijačima "zašto više ne pjevate".

Broj dana

101 - Toni Kroos imao je 99 posto točnih dodavanja, uputio je 102, a 101 je došlo na pravo mjesto. Majstor. Neviđeno.

S društvenih mreža

Subota na Euru

Danas igra Hrvatska! Dvoboj između Hrvatske i Španjolske je kako god okrenete utakmica dana. Igra se u Berlinu od 18 sati, a program otvaraju već u 15 sati Mađarska i Švicarska. U posljednjoj utakmici dana Albanija igra protiv Italije s početkom u 21 sat. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!