Nogomet

Danas igra Hrvatska! Španjolska prva na putu u 'skupini smrti'

Mihaela Bradovski • subota, 15.06.2024.
Danas igra Hrvatska! Španjolska prva na putu u 'skupini smrti'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Napokon je stigao taj dan kada Hrvatska kreće sa svojim nastupom na Europskom prvenstvu. Čeka je teška utakmica protiv vrlo snažne Španjolske, ali jednako tako razmišljaju i Španjolci...

Hrvatska je na Europsko prvenstvo u Njemačku doputovala u statusu brončane reprezentacije sa Svjetskog prvenstva od prije godinu i pol te srebrna iz Lige nacija od prošlog ljeta. Samim time očekivanja su velika, a i igrači si sami podižu visoko letvicu.

Igraj na Španjolska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na suprotnoj strani na početku puta stajat će Španjolska, izuzetno jaka reprezentacija koja spada u sam svjetski vrh koja će pokazati na kakvim nogama stoje hrvatske ambicije. Ako je suditi prema posljednjem pripremnom dvoboju protiv Portugala, Hrvatska je itekako spremna.

U tom susretu prekinula je jedan neugodan niz i napokon svladala Portugalce, reprezentaciju koja joj nikako nije odgovarala i koju nikako nije mogla pobijediti. No ovdje je zasluženo slavila golovima Luke Modrića i Ante Budimira.

I prije toga u susretu sa Sjevernom Makedonijom na Rujevici, Dalićevi izabranici dominirali su susretom, postigli tri pogotka iako su u tom susretu još uvijek bili nekompletni i bez dijela važnih aduta.

Hrvatska je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, od toga jedna je ostvarena u raspucavanju s 11 metara, a taj niz stigao je nakon neočekivanih vezanih poraza od Turske u Osijeku i Walesa u Cardiffu. U oba susreta i igrači su sami bili svjesni kako su podbacili, a što je najvažnije, odmah su primjereno odgovorili.

Hrvatska i Španjolska i predobro se poznaju. Samo u posljednjih osam godina susrele su se pet puta. Hrvatska je u tom razdoblju dva puta slavila, Španjolci su jednom bili bolji u regularnom dijelu, jednom u produžetku te jednom u raspucavanju s 11 metara.

Što su rekli

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske: "Nemamo nikakvu želju osvećivati se bilo kome. Bili su bolji na Euru, u finalu Lige nacija bila je baš izjednačena utakmica. Nemamo želju za osvetom, ali imamo želju za pobjedom. Načisto smo kako i što želimo, veseli me i što imamo širinu, tu je i Perišić koji izgleda sve bolje. Nemam pravo biti pesimist, samo optimist i vjerovati u ovu reprezentaciju, Idemo istrčati i dati sve od sebe."

Luis de la Fuente, izbornik Španjolske: "Očekujem 10.000-11.000 španjolskih navijača, što je velika brojka. Naši navijači su motivirani, a na nama je odgovornost da naboj prenesemo na navijače. Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, znamo se nositi s takvom situacijom. Želimo igrati svoju igru, 11 igrača izlazi na teren i 11 ih se vraća. Španjolska je najbolja na svijetu, ali moramo biti ponosni na to što smo Španjolci, moramo biti još ponosniji."

Nedostaju

Hrvatska: -

Španjolska: Aymeric Laporte (ozljeda)

Mjesto, vrijeme, sudac

Berlin, Olympiastadion, 18:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Prošli dvoboj

Posljednji put ove dvije reprezentacije susrele su se u finalu Lige nacija. Nakon 120 minuta na semaforu je stajalo 0:0, a u raspucavanju s 11 metara slavili su Španjolci nakon što Bruno Petković nije zabio u šestoj seriji, a Dani Carvajal jest.

Prognoza

Pobjeda Hrvatske! Možda zvuči navijački, ali Hrvatska stvarno ima visoku kvalitetu i puno puta je dokazala da igra dobro protiv velikih momčadi. test

EP 2024, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska3:0Hrvatska
Italija2:1Albanija
1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska3:0Hrvatska
Italija2:1Albanija
1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.06.2024. u 16:29
    utakmica protiv tunisa je završila neriješeno, isto kao i finale lige nacija protiv španjolske. imamo trenutan niz od 4 pobjede i jednog neriješenog u zadnjih pet utakmica, što je odlično.
    cameosis