Ostali sportovi

Estonija stoji Hrvatskoj na putu do finala Zlatne Europske lige

Mihaela Bradovski • subota, 15.06.2024.
Estonija stoji Hrvatskoj na putu do finala Zlatne Europske lige
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija danas se bori za ulazak u finale Zlatne Europske lige. Na Final Fouru u Osijeku protivnik u polufinalu je Estonija...

Hrvatski odbojkaši odradili su savršeno dosadašnji dio Zlatne Europske lige. U šest odigranih utakmica upisali su svih šest pobjeda.

Igraj na Hrvatska - Estonija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od prošle godine, došlo je i do promjene izbornika, stila igre, francuskog stručnjak zamijenio je hrvatski trener i zasad stvari odlično funkcioniraju.

Hrvatska je lakoćom izborila prolazak na Final Four Zlatne Europske lige i na korak je do onog cilja koji se potajno spominje, a to je odlazak na Challenger gdje bi se Hrvatska borila za ulazak u prestižnu Ligu nacija među najbolje reprezentacije svijeta.

S Estonijom se Hrvatska nije susretala ove godine u Zlatnoj ligi, ali poznaju se ovi protivnici od ranije. Dosta često su se susretali, pa i u ovom natjecanju, a Estonci su kroz povijest bili uspješniji.

Danas je favorit ipak Hrvatska, igrala je odlično tijekom cijelog natjecanja, na sto posto je, bez ijednog poraza.

S druge strane Estonija je imala svojih problema i upisala je dva poraza u dosadašnjem dijelu natjecanja. Porazila ju je Češka s 3:0 te Finska s 3:1.

Što su rekli

Petar Đirlić, kapetan Hrvatske: "Pred nama je ekipa Estonije u kojoj nema velikih individualaca, no u prvom dijelu pokazali su da zaista igraju dosta agresivno. Spremni smo za sve njihove taktičke postavke, pripremili smo se najbolje što možemo i trudili raditi na nekim elementima koji nam do sada nisu dobro išli. Ne bismo trebali bježati od uloge favorita, pogotovo jer igramo u Osijeku, u gradu u kojem smo stvarno uvijek imali najveću podršku."

Mjesto, vrijeme

Osijek, Gradski vrt, 16:00

Prošli dvoboj

U sedam dosadašnjih susreta protiv Estonije, Hrvatska je izgubila njih pet. Međutim posljednji prije tri godine pripao je Hrvatskoj, na Europskom prvenstvu slavila je s 3:2.

Prognoza

Hrvatska je favorit i očekuje pobjedu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!