Nogomet

Dalić: 'Premalo agresije, premalo duela, djelovali smo nemoćno'

Petar Jenjić • subota, 15.06.2024.
Dalić: 'Premalo agresije, premalo duela, djelovali smo nemoćno'
Foto: Damir Senčar/HINA

Izbornik Zlatko Dalić za HRT se osvrnuo na poraz od Španjolske na startu Europskog prvenstva. Posebno se osvrnuo na treći gol koji je bio pravi znak manjka koncentracije...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prokomentirao je poraz od Španjolske za HRT. Jasno, nije lako izgubiti s 3:0 i samim time osvrt na dvoboj prvog kola Eura išao je u tom smjeru:

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvo čestitam Španjolskoj, visoka pobjeda, težak poraz, ali zaslužen. Nismo bili na razini, bez energije i agresije. Prvih 15-ak minuta dosta smo se mučili. Nakon toga smo se posložili, preuzeli posjed i imali nekakvu igru. Primili smo gol iz netipične greške, otvarali smo se i u tome smo primili gol. To je bilo loše. Onda ono što je najgore, zadnja minuta produžetka u prvom poluvremenu, primili smo gol i tu je utakmica bila riješena. To nismo smjeli dopustiti. To je dokazalo koliko smo dekoncentrirani i koliko nije bilo energije."

Je li bilo grešaka u pripremi utakmice?

"Analizirat ćemo, bili smo predaleko od igrača. Dali smo protivniku puno vremena i prostora, to je ono što te kazni. Nismo bili dobri, u tom segmentu smo zakazali. Zaslužen poraz, premalo agresije, premalo duela, djelovali smo nemoćno."

Izmjene u drugom poluvremenu?

"Htjeli smo vidjeti Perišića u ovakvoj utakmici, da ga pripremimo za ono što slijedi. Htjeli smo odmoriti Luku i Kovačića. Kad nakon sat vremena igre gubiš 0:3, onda imamo već novu utakmicu, kad smo ovu već izgubili."

"Prelako smo primili golove iz nekih olakih situacija, iz naših loših reakcija. Sve je to bilo prelako, ali mi nismo mogli dati gol, penal i još neke situacije. Nismo se uspjeli vratiti."

Slijede Albanija i Italija:

"Dvije su utakmice do kraja grupne faze, znamo što je naš cilj, sad se na to trebamo fokusirati, okrenuti tome i tražiti pobjedu." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!