Nogomet

Strani mediji o hrvatskom porazu: 'Plan igre Zlatka Dalića bačen je kroz prozor nakon pola sata'

Petar Jenjić • subota, 15.06.2024.
Strani mediji o hrvatskom porazu: 'Plan igre Zlatka Dalića bačen je kroz prozor nakon pola sata'
Foto: Damir Senčar/HINA

Španjolska Marca nahvalila je svoju reprezentaciju ističući da su već sada postali favoriti za osvajanje Eura. Američki ESPN istaknuo je da je plan igre Zlatka Dalića već nakon pola sata bačen kroz prozor...

Španjolska nogometna reprezentacija svladala je Hrvatsku na otvaranju Europskog prvenstva, a jasno osvrt na taj dvoboj stigao je i iz stranih medija.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolski "As" objavio je snimke pogodaka, a posebno se izdvaja naslov kod drugog koji je postigao Fabian Ruiz nakon što je odlično izbacio hrvatske nogometaše:

"On će to pričati svojim unucima. Slomio ih je u važnom golu, pogledajte kako je ostavio Modrića iza sebe."

Srpski B92 osvrnuo se na utakmicu naslovom: "Španjolska deklasirala Hrvatsku - 15 minuta dovoljno za spektakl "Crvene furije".

"Kao što sam nadimak Španjolske - "Crvena furija, to su opravdali u prvom poluvremenu kada su došli do uvjerljive prednosti od 3:0. Na kraju su rutinski priveli utakmicu kraju i upisali trijumf na premijeri."

Na utakmicu se osvrnula i španjolska Marca s naslovom: "Španjolska iznosi šampanjac" u kojem ističu da je Furija već u prvom poluvremenu izgledala kao europski prvak:

"Već u 18:45 Španjolska je postala favorit za osvajanje Europskog prvenstva. Sa svakim udarcem koji je ulazio u mrežu, bilo je nemoguće suzdržati šampanjac. Kada je u pitanju zabijanje golova, Španjolska je postala puna "Ronalda".

Osvrnuli su se i na igru Hrvatske:

"Na Europskom prvenstvu Hrvatska je došla s poznatim licima, s trojstvom u veznom redu, Brozovićem, Modrićem i Kovačićem. Izvedba je izgledala kao koncert na zadnjoj turneji, ali na Balkanu ne nedostaje originalnosti, niti ona ima rok trajanja. Težak poraz mogu sažvakati, Argentina je zadnje Svjetsko prvenstvo počela s porazom."

Američki ESPN se u svom izvještaju dotaknuo i hrvatskih navijača:

"Hrvatski navijači brojčano su nadjačali Španjolske na Olimpijskom stadionu u omjeru 10:1, ali utakmica je bila na strani Furije od početka s visokim presingom."

"Hrvatska želi očajnički ponoviti uspjehe sa Svjetskog prvenstva i na Europskom gdje nikada nisu pobijedili utakmicu knock-out faze. Nisu mogli parirati pametnom španjolskom napadu, a plan igre izbornika Zlatka Dalića bačen je kroz prozor nakon pola sata." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!