Nogomet

Kako su igrali: Da su svi bili na Kovačićevoj razini...

Branimir Korać • subota, 15.06.2024.
Kako su igrali: Da su svi bili na Kovačićevoj razini...
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatska je upisala ružan i uvjerljiv poraz protiv Španjolske, a niti individualno nije tu bilo previše razloga za zadovoljstvo. Prvo ime u Dalićevoj momčadi bio je Mateo Kovačić...

Dominik Livaković - Jedna dobra obrana pokušaja Yamala, kod golova nije mogao puno napraviti. Onako, prosječan nastup.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Josip Stanišić - Imao jednu veliku priliku, nije zabio, ali to niti nije njegov posao. Što se tiče njegovog posla, prolazili su Španjolci i njegovom stranom.

Pongračić i Šutalo - Dosta sličan nastup. Imali su i dobrih, ali i problematičnih rješenja, no bilo im je jako teško. Španjolci su ih držali pod pritiskom, visokim presingom uvodili ih u probleme. Protiv tako agresivne i tehnički jake Španjolske možda nije bila najbolja ideja igrati smireno i od noge od posljednje linije.

Joško Gvardiol - Daleko je to od njegovih pravih izdanja, imao je problema s mladim Yamalom. Nije Joško bio ništa lošiji od ostalih, ali njegova kvaliteta i razina igre zahtjevaju puno više od toga.

Luka Modrić - Stvarao mu je Ruiz puno problema, rijetko se odvajao od njega iako je Modrić imao nekih solidnih rješenja, ali osim one vanjske kada je proigrao Kramarića, premalo je toga bilo.

Marcelo Brozović - Kilometraža je tu, ali od Brozovića se očekuje da više utječe na igru, nije izgledao posebno raspoložen za igru.

Mateo Kovačić - Prvo ime Hrvatske. Kovačić je bio dosta ispred ostalih svojim nastupom, Bio je aktivan, prisutan i prema naprijed i prema nazad, prava je šteta da njegovi suigrači danas nisu imali svoj dan.

Lovro Majer - Jedan od rijetkih koji je zaslužio pozitivnu ocjenu. Puno je radio, pomagao i u obrani, a mogao je i do pogotka. Sve u svemu dobar nastup Majera.

Ante Budimir - Budimirova zadaća je postići pogodak, prilika je imao, stoga ne može biti zadovoljan.

Andrej Kramarić - I Kramarić je također puno radio i pokušavao, ali i on je imao dosta problema sa Španjolcima koji su ostavljali vrlo malo prostora.

Ivan Perišić - Trebat će još vremena i utakmica da Perija dođe na staru razinu. Osjeti se da još nije u pravoj formi i da mu nedostaje utakmica, ali i takav je sposoban kreirati opasnost.

Mario Pašalić - Nije previše utjecao na igru nakon ulaska.

Luka Sučić - Malo impresioniran, kada otpusti kočnice bit će puno bolji.

Bruno Petković - Izborio penal, zapucao ga, odmah zabio pogodak pa ga VAR poništio.  test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!