Nogomet

Ozljede kvare planove i Poljacima i Nizozemcima uoči starta

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.06.2024.
Ozljede kvare planove i Poljacima i Nizozemcima uoči starta
Foto: EPA

Poljska i Nizozemska danas počinju svoj put na Europskom prvenstvu gdje i jedni i drugi žele tu startnu pobjedu. Međutim, neće im biti lako, ozljede su im dosta pokvarile planove uoči prve utakmice.

U skupini u kojoj je Francuska glavni favorit za prvo mjesto, Poljaci i Nizozemci, zajedno s Austrijom, vodit će bitku za preostale pozicije. Naravno, nije isključeno da Francuzi negdje kiksaju, međutim, njihova klasa je definitivno viša od one ostatka društva.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ono što je obilježilo pripreme i Poljaka i Nizozemaca su ozljede i izostanci. I jedni i drugi u ovaj susret ulaze oslabljeni, no kako nema puno prostora za popravak, morat će balansirati s raspoloživim igračima i tražiti pobjedu.

Poljska je tako ostala bez Arkadiusza Milika između ostalih, on je otpao tijekom priprema, a u prvom susretu neće imati niti Roberta Lewandowskog koji je također stradao u posljednjem pripremnom susretu, no za nastavak turnira trebao bi se oporaviti.

Izostanak i Lewandowskog i Milika stavlja Michala Probierza u dosta neugodnu situaciju, morat će pronaći novo napadačko rješenje za Nizozemce i čini se da bi naprijed tako mogli zaigrati Swiderski i Piatek.

Problema imaju i Nizozemci koji su tako uoči Europskog prvenstva definitivno ostali bez Frenkieja de Jonga i Teuna Koopmeinersa pa je Ronald Koeman morao pozvati nove igrače te sada u konkurenciji ima Iana Maatsena kojeg je "podigao" s odmora uj Grčkoj te Joshuu Zirkzeea.

I jedni i drugi tako imaju dosta neugodne izostanke, nedostaju im prilično važni igrači te neće biti u idealnom stanju.

Što su rekli

Michal Probierz, izbornik Poljske: "Svi govore kako nemamo šanse, ali za mene je najvažnije da smo stvorili momčad u kojoj se svi bore jedni za druge. Nadam se da će naši navijači nositi naše boje i bodriti nas na ovom Prvenstvu s ponosom."

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske: "Mnogo je snažnih reprezentacija, a Nizozemska je jedna od njih. Međutim prema mom mišljenju nema čistog favorita. Možda Francuska jer ima iskustva u osvajanju velikih natjecanja. Jako sam sretan što je turnir napokon počeo, kada ste dugo na okupu i samo trenirate, jedva čekate početak."

Mjesto, vrijeme, sudac

Hamburg, Volksparkstadion, 15:00

Sudac: Artur Soares Dias (Portugal)

Prošli dvoboj

Posljednje međusobne dvoboje odradili su prije dvije godine u Ligi nacija. U Nizozemskoj je bilo 2:2 dok je u Poljskoj gost slavio s 2:0.

Prognoza

Nizozemska je kvalitetnija i talentiranija, međutim već dugo nema velikog rezultata. Njena javnost uvjerena je da ove godine može otići daleko. test

FOTO: EPA/Georgia Panagopoulou

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Poljska1:2Nizozemska
Austrija0:1Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Poljska1:2Nizozemska
Austrija0:1Francuska
1Austrija 36:4+26
2Francuska 32:1+15
3Nizozemska 34:404
4Poljska 33:6-31

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!