Nogomet

Slovenija se vraća na veliku scenu, odmah ide na vrlo neugodnu Dansku

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.06.2024.
Slovenija se vraća na veliku scenu, odmah ide na vrlo neugodnu Dansku
Foto: EPA

Danas počinje natjecanje i u skupini C gdje u prvom kolu u Stuttgartu Slovenija igra protiv Danske. Slovenci će tražiti iznenađenje i pokušati uzeti bodove...

Vrlo intrigantan dvoboj danas na otvaranju skupine C Europskog prvenstva. Slovenija igra protiv Danske u zanimljivom susretu u koji Danci ulaze kao favoriti, ali čvrsta Slovenija pokušat će joj pokvariti planove.

Igraj na Slovenija - Danska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Individualno gledajući Danska je u velikoj prednosti, ali Matjaž Kek dobro je posložio Sloveniju i izvlači maksimum iz kadra koji mu je na raspolaganju.

I Kek ima igrače visoke klase poput Jana Oblaka koji je već godinama među najboljim vratarima svijeta ili Benjamina Šeška, mladog napadača Leipziga koji je sposoban probiti svaku obranu.

Ukoliko Oblak i Šeško budu na svojoj najvišoj razini i odrade svoje zadaće s visokim učinkom, Slovenija može zaprijetiti svakome. Ne treba očekivati čuda, taj kadar ipak ima svoje limite, ali svakako može iznenaditi.

Danska je došla po novi veliki rezultat, dobro je pokrivena na svim pozicijama, ima više rješenja, visoku kvalitetu u svom kadru te joj nije cilj samo proći skupinu već cilja i na ono više.

Danci znaju da ako žele do velikog rezultata, ovdje ne smiju kiksati. Bit će jako teško vaditi se na Srbiji i Engleskoj stoga su ovdje za Dansku imperativ tri boda. Sloveniji svaki bodovni ulov puno znači, ovo joj je tek drugi nastup na europskim prvenstvima i povratak nakon 24 godine.

Što su rekli

Matjaž Kek, izbornik Slovenije: "Uvijek sam spreman tražiti s momčadi pozitivan rezultat. Danska je favorit, ali favoriti postoje da bi ih autsajder pobijedili. Imamo veliki respekt prema Dancima koji imaju igrače vrhunske kvalitete i sigurno su jedna od momčadi koje mogu do velikog rezultata."

Kasper Hjulmand, izbornik Danske: "Svih 26 igrača je spremno. Ne znam jesu li svi spremni za 90 minuta, ali svaki je spreman za barem dio meča. Moramo biti opušteni, ali i pružiti sve od sebe. Mi smo momčad koja želi dominirati i pružiti sve od sebe. Ne želimo previše razmišljati o posljedicama, moramo preuzeti rizik."

Mjesto, vrijeme, sudac

Stuttgart, Stuttgart Arena, 18:00

Sudac: Sandro Schärer (Švicarska)

Prošli dvoboj

Slovenija i Danska dobro se poznaju, bili su u istoj skupini u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U Stožicama je bilo 1:1, a onda je Danska u Kopenhagenu slavila s 2:1.

Prognoza

Danci su na papiru favoriti, ali u kvalifikacijama su igrali dvije tijesne utakmice sa Slovencima koji će ih probati još jednom iznenaditi. test

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slovenija1:1Danska
Srbija0:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slovenija1:1Danska
Srbija0:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!