Nogomet

Dalić: 'Nakon što sam vidio snimku, mislim da je Petković morao zabiti gol'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.06.2024.
Dalić: 'Nakon što sam vidio snimku, mislim da je Petković morao zabiti gol'
Foto: Damir Senčar/HINA

Izbornik Zlatko Dalić nakon prospavane noći izašao je pred medije i još jednom secirao dvoboj protiv Španjolske te najavio susret s Albanijom...

Dan nakon poraza protiv Španjolske u prvom kolu skupin B Europskog prvenstva, Zlatko Dalić svjestan je svega što nije funkcioniralo.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije bilo lagano nakon jučerašnje utakmice i zasluženog visokog poraza. Posjed i broj udaraca bili su na našoj strani, ali to je bilo varljivo. Trebamo se znati nositi s ovakvim situacijama, danas ćemo napraviti analizu i sigurno ćemo probati protiv Albanije nešto drugačije. Moramo pobijediti i na taj način se spremiti. Ne mogu još o detaljima, ali moramo neke stvari promijeniti jer nije bilo dobro. Ne smijemo sada gubiti energiju, loš dan i idemo dalje."

Hrvatska je protiv Portugala izgledala sjajno, a ovdje posve drugačije.

"Nakon Portugala sam govorio da je to samo trening utakmica koja ne znači puno. Jesu li to bile naše slabosti, loš dan ili protivnik koji je bio jako dobar, to ćemo vidjeti. Loše smo ušli u utakmicu, bili smo premalo agresivni, pasivni, spori. Nakon toga smo uspostavili kontrolu, posjed i igru i primimo gol iz situacije koja nam nije uobičajena. Sva tri gola smo primili prejeftino i prelagano. Nije nas zavaralo ono s Portugalom, svjesni smo da je to prijateljska utakmica, ali nam je dala razlog za optimizam. Ovdje smo bili predaleko od igrača i protivnik je bio bolji."

Dalić je izvadio ranije nego inače Kovačića i Modrića.

"Bili smo svjesni da nakon sat vremena ne uspijevamo okrenuti rezultat i da moramo pokušati odmoriti Luku i Kovačića i pripremati se za Albaniju. Htjeli smo ih odmoriti."

Hrvatska se sada osim proimjena u igri mora i psihički podići.

"Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici, imamo iskusne igrače koji su puno toga prošli. Danas ćemo razgovarati nakon treninga, ne smijemo dopustiti pesimizam, imamo i dalje sve u svojim rukama i pod kontrolom. Naravno da moramo biti bolji. Na meni je da sve okrenem, igrači su sami svjesni da je bilo loše."

Bruno Petković izveo je kazneni udarac i nije zabio.

"Kod nas penale pucaju Kramarić i Modrić, penal je bio na Bruni, on zbog toga nije trebao pucati, ako mi nismo stigli reagirati, postoji hijerarhija. Penal je bio na njemu pa nije on trebao onda pucati, posebno jer mu je Simon obranio u Ligi nacija. Riješit ću to."

Je li Petković mogao i zabiti bez da je iznudio penal?

"Kada sam vidio snimku, mislim da je morao zabiti gol. Igrač ga je taknuo, izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol, možda je trebao još taj dodatni napor za zabiti gol."

Nešto više od pola sata igrao je Ivan Perišić.

"On je napravio puno truda da se vrati i to moramo poštovati i cijeniti. Upitno je koliko može za cijelu utakmicu ili velike utakmice. Zato smo ga i jučer stavili 35 minuta. Nije mu lagano nakon ozljede, pokušava, jako puno nam znači, ali činjenica je da nije u stanju kao prije ozljede."

Dalić je pogledao Albaniju protiv Italije.

"Gledao sam utakmicu protiv Italije, poveli su, bili ravnopravan protivnik, mogli su i do boda na kraju. Ne smijemo ih pocijeniti, imaju podršku, odličnu energiju s izbornikom. Protivnik su kojeg ne smijemo podcijeniti, ali nisu niti blizu Španjolskoj. Dajemo ozbiljan i ogroman respekt, ali mi znamo što moramo.", kaže Dalić i dodaje:

"Kada izgubiš 3:0, znači da nisi igrao dobro. Nismo bili učinkoviti kao protiv Portugala, nismo dali svoj maksimum jer je cijela kompozicija bila loša. Rotacija je bila jako spora, nismo napravili pravi faul, ali to je zasluga i Španjolaca koji su bili brzi i okomiti. Portugal nam je dao dobar putokaz, ali ovdje ga nismo slijedili. Žao mi je što smo primili taj prvi gol nakon što smo uspostavili kontrolu, ali najviše me ljuti treći gol, taman prije poluvremena, on je pokopao cijelu našu ambiciju."

Izbornik se još jednom ispričao navijačima.

"Hvala našim navijačima i ispričavam im se. Dovesti sto tisuća navijača u Berlin, to je sjajno, ponos. Žao mi je što smo ih razočarali i nisu vidjeli pravu Hrvatsku. Moja isprika svima njima."

U jučerašnjoj utakmici bilo je puno problema s presingom Španjolske.

"Stavili smo nisko tri vezna igrača baš zbog presinga, da oni iznose loptu, ali nismo uspjeli iz toga izaći. Bilo je najvažnije da iz presinga što prije izađemo na drugu stranu. Gubili smo brzo loptu i tu smo imali dosta problema. Trebali smo se iz toga izvlačiti, imamo tu kvalitetu, radio je to i Portugal pa smo uspjeli." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!