Nogomet

Englezi pokazuju jesu li ili nisu, Srbija sanja veliki rezultat

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2024.
Englezi pokazuju jesu li ili nisu, Srbija sanja veliki rezultat
Foto: EPA

U posljednjem susretu današnjeg dana na Europskom prvenstvu u Njemačkoj Engleska igra protiv Srbije. Englezi u vječitoj potrazi za titulom i Srbi koji sanjaju napokon veliki rezultat...

Dvije reprezentacije koje su se uglavnom vraćale razočarane s velikih natjecanja su Srbija i Engleska. Englezi iz natjecanja u natjecanje predstavljaju se kao favoriti za titulu, a Srbija s druge strane također vjeruje u dobar rezultat, ali on nerijetko izostane.

Igraj na Srbija - Engleska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I na ovo natjecanje dolaze s velikim nadanjima, Engleska neće priznati ništa ispod osvojenog trofeja, a Srbija mora proći skupinu, a za dalje - vidjet će se.

Engleska definitivno ima visoku kvalitetu, dobru reprezentaciju, međutim tako je bilo puno puta pa je negdje putem do finala zapela. Širinu definitivno ima, kao i igrače koji su u karijeri prošli puno toga, a sada sve to treba pretočiti na travnjak i ostvariti dobar rezultat.

Gareth Southgate uoči Prvenstva otpisao je Jacka Grealisha što je bilo najveće iznenađenje, ali na ovom Prvenstvu traži one koji će biti najspremniji igrati u visokom ritmu u svakoj utakmici, za Grealisha je procijenio kako to neće moći.

I dalje se puno očekuje od Harryja Kanea koji bi trebao nositi ovu reprezentaciju, ali dosta je igrača imalo jako dobru sezonu i mogu odgovoriti zahtjevima Eura.

Srbija se nadala kako će na ovom Euru imati mladu zvijezdu Bayerna Aleksandra Pavlovića, međutim on se odlučio za Njemačku, ali u Srbiji ne tuguju previše, okrenuli su se igračima koje imaju i koji će pomoći.

Kvalitetu za proći skupinu imaju, ali nerijetko ih je prvi poraz znao izbaciti iz takta. Njihov najveći problem je što prvu utakmicu igraju baš protiv favoriziranih Engleza.

Što su rekli

Sergej Milinković-Savić, veznjak Srbije: "Moramo opušteni ući u ovo Prvenstvo, nitko tko je trenutno u reprezentaciji nije igrao na Europskom prvenstvu. Moramo uživati i biti hladne glave. Naravno da će biti pritiska, ali moramo ga smanjiti na najmanju mjeru. Prvi cilj je proći grupu, idemo utakmicu po utakmicu."

Jordan Pickford, vratar Engleske: "Nijedan protivnik neće biti lagan, moramo ući u Prvenstvo s idejom da upišemo sve pobjede, a pred nama sui prva tri izazova. Srbija ima dobre igrače i nekolicinu vrhunskih individualaca, s Danskom smo igrali u polufinalu i znamo da je vrhunski protivnik, a bit će teško i sa Slovenijom. Svaka utakmica bit će izazov i u svakoj ćemo morati odigrati na maksimumu ako želimo pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 21:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Prošli dvoboj

Samostalna Srbija i Engleska još se nisu susretali.

Prognoza

Engleska je favorit i tražit će ulazak u Prvenstvo s pobjedom. Olakotna okolnost je što je Srbija autsajder i svaki bod bit će joj samo bonus. test

FOTO: EPA/Neil Hall

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slovenija1:1Danska
Srbija0:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slovenija1:1Danska
Srbija0:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!