Nogomet

Rumunji pamte i bolje dane, Ukrajina favorit za drugo mjesto

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.06.2024.
Rumunji pamte i bolje dane, Ukrajina favorit za drugo mjesto
Foto: EPA

U prvom susretu današnjeg programa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj sastaju se Rumunjska i Ukrajina. Rumunji su već duže vrijeme bez značajnijih rezultata i Ukrajina je ovdje blagi favorit...

U skupini E Europskog prvenstva Belgija je veliki favorit za prvo mjesto dok će se ostale tri reprezentacije boriti za prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Igraj na Rumunjska - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema posljednjim rezultatima, nekako se Ukrajina nameće kao reprezentacija koja ima koji postotak veže šanse za drugu poziciju, a onda iza nje stižu Rumunji i Slovaci.

Koliko je to točno, saznat ćemo već danas kada se u prvom kolu sastaju Rumunjska i Ukrajina, papir daje malu prednost Ukrajincima, ali nije riječ o tolikoj razlici da šanse za pobjedu ne bi imala i Rumunjska.

Ova rumunjska generacija još ne zna za pobjedu na velikom natjecanju, Rumunjska je upisala samo jednu na europskim prvenstvima ikada i to 2000. godine kada je šokirala Englesku i preokretom slavila s 3:2, pobjednički pogodak postigao je u 89. minuti iz kaznenog udarca Ganea, a Englezi nisu uspjeli proći skupinu nakon tog poraza.

Ukrajina je nastupila na posljednja tri europska prvenstva, a na posljednjem je došla do četvrtfinala. Općenito, individualno gledajući, ima kvalitetniju reprezentaciju o Rumunjska će imati dosta problema s ovom Ukrajinom.

U posljednjih devet utakmica Ukrajina ima samo jedan poraz i to u prijateljskom susretu protiv Poljske koja je slavila s 3:1, a s druge strane Rumunjska je u posljednjih 15 utakmica samo jednom poražena i to s 3:2 protiv Kolumbije. Ono što je upozorenje za Rumunje je podatak da u posljednje četiri utakmice nemaju pobjedu, tri puta su remizirali i to protiv skromnih reprezentacija Bugarske, SAjeverne Irske i Lihtenštajna.

Što su rekli

Nicolae Stanciu, kapetan Rumunjske: "Svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu koju ćemo nadamo se završiti pobjedom. Želimo sve najbolje izborniku za rođendan, nadam se da ćemo imati dobar turnir i da će još godinama ostati s nama. U dobroj smo formi, ne bojimo se nikoga i idemo po pobjedu iako Rumunjska ima sjajne igrače."

Ilia Zabarnji, branič Ukrajine: "Trebamo pobjedu u ovom susretu, svi smo svjesni koja je važnost ove utakmice. Respektiramo Rumunjsku koja je vrlo dobra momčad i zasluženo je ovdje, ima kvalitetne igrače i morat ćemo jako dobro i pametno pripremiti ovu utakmicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

München, München Football Arena, 15:00

Sudac: Glenn Nyberg (Švedska)

Nedostaju

Rumunjska: -

Ukrajina: Vitali Mikolenko (ozljeda)

Prošli dvoboj

Rumunji i Ukrajinci nikada ranije nisu se susreli na velikim natjecanjima ili u njihovim kvalifikacijama. Posljednji dvoboj odigrali su 2016. godine, bila je to prijateljska utakmica u kojoj je Ukrajina u gostima slavila s 4:3. Zozulja, Zinčenko, Konopljanka i Jarmolenko bili su strijelci za Ukrajinu, a Torje, Alibec i Stanciu zabili su za Rumunjsku.

Prognoza

Ukrajina je favorit u ovom susretu i na papiru bliže pobjedi, no nije velika razlika između ovih reprezentacija. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rumunjska3:0Ukrajina
Belgija0:1Slovačka
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rumunjska3:0Ukrajina
Belgija0:1Slovačka
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!