Nogomet

Slovaci u gotovo nemogućoj misiji, kreću protiv jake Belgije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.06.2024.
Slovaci u gotovo nemogućoj misiji, kreću protiv jake Belgije
Foto: EPA

U drugom današnjem susretu Europskog prvenstva u Njemačkoj sastaju se Slovačka i Belgija. Belgijci su veliki favoriti i sve osim njihove pobjede bit će iznenađenje...

Nakon ždrijeba skupina Europskog prvenstva u Njemačkoj, najviše razloga za zadovoljstvo imali su Belgijci. Realno, njihova skupina je najlakša, razlika u kvaliteti između Belgije i ostale tri reprezentacije je osjetna, a da je uistinu tako, Belgija može pokazati već danas.

Igraj na Belgija - Slovačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi protivnik je Slovačka, reprezentacija koja možda nije toliko atraktivna, ali može biti neugodna. Pokazala je to i u kvalifikacijama gdje je završila odmah iza Portugala, ali i odigrala s Portugalcima dvije dobre utakmice u kojima je ipak upisala poraze.

U Bratislavi je poražena 1:0, međutim imala je dovoljno prilika i mogla je izbjeći poraz. Nakon toga gostovala je u Portu gdje je izgubila s 3:2 gdje je Cristiano Ronaldo bio na visokoj razini i postigao dva pogotka.

Imali su jedno veliko razočaranje u kvalifikacijama, remizirali su bez pogodaka kod kuće s Luksemburgom, ali taj Luksemburg bio je iznenađenje kvalifikacija i ostavio je za sedam bodova iza sebe Island te za osam bodova Bosnu i Hercegovinu.

Belgija i na ovo Prvenstvo dolazi s velikim ambicijama, ali ima i pokriće. Posjeduje niz sjajnih igrača koji mogu do pobjede protiv bilo koje reprezentacije na svijetu.

Domenico Tedesco još uvijek nema niti jedan poraz na klupi Belgije, posljednji put poražena je na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada ju je iznenadio Maroko i svladao s 2:0. Od tada je prošlo više od godinu i pol, a u narednim utakmicama Belgija je uglavnom pobjeđivala.

Što su rekli

Kevin De Bruyne, kapetan Belgije: "Reprezentacija se promijenila nakon Svjetskog prvenstva, imamo puno novih igrača. Igrali smo dobro u susretima protiv Engleske i Njemačke, ali Euro je nešto sasvim drugo. Osjećam da je momčad spremna i imamo puno energije i želje za dobrim rezultatom."

Milan Škriniar, kapetan Slovačke: "Kako zaustaviti De Bruynea? On je igrač enormne kvalitete, ali vjerujem da ćemo pronaći recept za njega i da ćemo imati svojih prilika. Igrao sam tri godine s Lukakuom, znam njegove kvalitete, znam kako razmišlja, i dalje smo u kontaktu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Frankfurt, Frankfurt Arena, 18:00

Sudac: Umut Meler (Turska)

Nedostaju

Belgija: Axel Witsel (ozljeda)

Slovačka: -

Prošli dvoboj

Belgija i Slovačka dosad su se sastajale jedino u prijateljskim susretima, dva su završena remijem, a jedan pobjedom Belgije. Ona je stigla u posljednjem dvoboju 2013. godine s 2:1 golovima Hazarda i Mertensa

Prognoza

Belgija je favorit, no Slovaci su već dosta puta pokazali da se ne smiju podcijeniti. Pokušat će kao Poljaci jučer protiv Nizozemske, što duže biti u utakmici. test

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rumunjska3:0Ukrajina
Belgija0:1Slovačka
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rumunjska3:0Ukrajina
Belgija0:1Slovačka
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!